Φλούδες & κουκούτσια ως σπιτική πηκτίνη

Τώρα που είναι η εποχή των μήλων μην πετάτε τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Θα σας χρειαστούν για να πήξετε φυσικά τις μαρμελάδες σας, το καλοκαίρι.

Βάλτε τα σε σακούλα τροφίμων αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε πολύ καλά. Αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού και γενικώς οποιοδήποτε άλλου φρούτου.

Να γνωρίζετε πως χρησιμοποιώντας φυσική πηκτίνη δεν χρειάζεται να βάζετε την ποσότητα ζάχαρης που θα βάζατε στις μαρμελάδες σας για να τις πήξετε.
Μόνο που για να μη σας σκουρύνει η μαρμελάδα και το αποτέλεσμα αισθητικά δεν είναι όμορφο, να προσθέτετε τις φλούδες και τα κουκούτσια λίγο πριν την πήξη της.

Πηγή εδώ

Σχόλια