Διώξτε το κρύωμα

Τι αρρώστια κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό!!! Εδώ στη Σαμοθράκη δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πονοκέφαλο, πονόλαιμο, μύτη και μάτια να τρέχουν και το χειρότερο πόνο στα κόκκαλα.
Αν έχετε δε και πυρετό, μμμ μια χαρά σας βλέπω.
Τι κάνουμε.
Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να κάτσουμε στο κρεβάτι μας και να το απολαύσουμε. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν απουσιάσουμε και καμιά μέρα από την εργασία μας.
Είναι και για το κοινωνικό καλό. Δεν θα κολλήσετε όλη τη γειτονιά γιατί εσείς είσαστε εργασιομανείς.
Άστε που στην ουσία δεν μπορείτε να προσφέρετε και πολλά πράγματα πέρα από τα μικρόβιά σας με τα ασταμάτητα φτερνίσματα σας.
Αααχ, τα πα και ξεθύμανα.
Κάθε φορά είχαμε κι έναν άρρωστο στο γραφείο ή στο σχολείο και μας έκανε τη ζωή σμπαράλια. Δεν φτάνει που δεν είχε αντισώματα, επέμενε να μας το παίζει και φιλότιμος εργαζόμενος.
Λοιπόν τι κάνουμε γιατί συγχύστηκα και δεν βλέπω να φτάνω στο δια ταύτα. 
  1. Δεν πεθαίνουμε. Τα αχ και τα βαχ ξεχάστε τα. Κουκουλωθείτε και κοιμηθείτε.
  2. Πίνετε πολλά υγρά. Τουλάχιστον δύο λίτρα νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να ξεπλύνετε το σύστημά σας. Αυτό θα ανανεώσει και τα υγρά του σώματός σας - λίγοι συνειδητοποιούν ότι μια μύτη που τρέχει, αφυδατώνει το σώμα.
  3. Προσθέστε τον χυμό ενός φρέσκου λεμονιού και 2 κουταλιές του γλυκού μέλι, σε μια κούπα ζεστό νερό.
  4. Αν η μύτη και τα ιγμόρειά σας είναι βουλωμένα, προετοιμάστε ένα παρασκεύασμα για εισπνοή. Ρίξτε πέντε σταγόνες από αιθέριο έλαιο γωλθερίας, αρκεύθου ή μέντας - επιτέλους βρήκαμε κι ένα γνωστό βότανο - σε μια γαβάθα με καυτό νερό. Γείρετε πάνω από τη γαβάθα. Ρίξτε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι και αναπνεύστε αργά και σταθερά. Μπορεί και να σκάσετε, μην ανησυχείτε συνεχίστε εσείς.
  5. Για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, πάρτε 10 σταγόνες βάμμα εχινάκειας  δύο ή τρεις φορές την ημέρα και 500mg βιταμίνης C, μια φορά την ημέρα.
  6. Το μέλι μπορεί να κάνει θαύματα σε έναν ενοχλητικό βήχα. Ιδιαίτερα αν είναι μέλι Σαμοθράκης. Το' χετε δοκιμάσει ποτέ; Θα κολλήσετε μαζί του και θα το αποζητάτε. Για να φτιάξετε ένα ανακουφιστικό ρόφημα, αναμείξτε δύο κουταλιές του γλυκού μέλι και άλλες δύο μηλόξυδο, με 30ml ζεστό νερό. Εναλλακτικά, μια κουταλιά του γλυκού φρέσκο κομμένο θυμάρι ή κι αποξηραμένο σένα ποτήρι καυτό νερό. Το αφήνετε σκεπασμένο για 10 λεπτά, το αφαιρείτε και μετά προσθέτετε 1 κουταλιά του γλυκού μέλι. Θα ηρεμήσει τον λαιμό και το στήθος σας και θα λειτουργήσει ως αποχρεμπτικό.
  7. Πιπιλίστε μια καραμέλα ψευδαργύρου κάθε τρεις ώρες - θα ηρεμήσει τον πονεμένο λαιμό ή τον βήχα και θα τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
  8. Αν έχετε πυρετό που επιμένει ενημερώνουμε το γιατρό. Δεν παίζουμε μ' αυτά...
Μόλις ξεμπερδέψετε από το κρυολόγημα θα χρειαστεί μια μικρή αποτοξίνωση. Ας ηρεμήσετε προς το παρόν και θα τα πούμε κι αυτά.

Περαστικά σας. 
Ευκαιρία να δείτε και κάνα πρωϊνάδικο. Σίγουρα θα το μετανιώσετε. Να ξέρετε όμως τι είναι κι αυτό. 
Μην ξεχάσετε να απαιτήσετε από τους δικούς σας  να σας δίνουν πολλά χάδια και φιλιά. Είναι το καλύτερο φάρμακο.

Πηγή : Ρεφλεξολογία της Αν Τζιλάντερς

Σχόλια