Εύκολα "φαγώσιμα" φυτά για τη γλάστρα σας. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ.

Θυμάστε το κόλπο που σας είχα μάθει για το πως να μεγαλώσετε ένα σέλινο; Αν δεν το θυμόσαστε θα το βρείτε εδώ και επειδή πλησιάζει ο καιρός που όλο και κάτι φυτεύουμε, ειδικότερα για σας που σας ενδιαφέρει να φυτέψετε κάτι σε "φαγώσιμο" σας έχω καλά νέα.
Με τον ίδιο τρόπο που μεγαλώσατε το σέλινο μπορείτε να μεγαλώσετε:

1. Ένα μαρούλι. Μπορείτε να του κόψετε τα φύλλα και να του αφήσετε τη βάση του. Βυθίστε τo σ' ένα μπολ με νερό και τοποθετήστε το κοντά σ' ένα φωτεινό μέρος. Μετά από μερικές μέρες θα δείτε τις πρώτες ρίζες. Αυτό ήταν ξεκινά η παραγωγή.



2. Το κουκούτσι του αβοκάντο. Ναι αυτήν τη super-food μπορείτε και σεις πολύ εύκολα να τη μεγαλώσετε μέσα στο σπίτι σας.
Πάρτε το κουκούτσι και πλύνετε το. Με οδοντογλυφίδες το στερεώνετε έτσι ώστε απλά να καλύπτεται γύρω στο ένα εκατοστό από νερό. Το φυλάτε σ' ένα ζεστό μέρος, να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το φως του ήλιου.
Να θυμόσαστε κάθε μέρα να ελέγχετε την στάθμη του νερού.
Μετά από έξι βδομάδες θα δείτε να έχουν εμφανιστεί ρίζες γύρω στα δεκαπέντε εκατοστά. Θα τις κόψετε στα επτά περίπου εκατοστά. Όταν θ' αρχίσουν να εμφανίζονται  τα πρώτα φύλλα, τότε μπορείτε να το φυτέψετε. Μην ξεχάσετε ν' αφήσετε το μισό κουκούτσι έξω από το χώμα.
5. Αβοκάντο - 25 τρόφιμα μπορείτε να αυξηθούν εκ νέου τον εαυτό σας από τα υπολείμματα της κουζίνας

3. Οι πατάτες
Όλοι σχεδόν γνωρίζετε πως μπορείτε να καλλιεργήσετε πατάτες από τα "μάτια τους". Αφήστε τα να ξεραθούν στον ήλιο και στη συνέχεια τις φυτεύετε περίπου σε 10 εκατοστά βάθος.
Βεβαιωθείτε όταν θα πάτε να τις φυτέψετε πως οι φύτρες είναι στραμμένες προς τα επάνω. Θα χρειαστούν μερικές βδομάδες μέχρι να δείτε να μεγαλώνει το φυτό.
Προσωπικά εγώ, δεν θα το επιχειρούσα γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο φυτό. Αν θέλετε να το επιχειρήσετε εσείς, ε μη σας αποτρέψω κιόλας.

4. Η Γλυκοπατάτα
Θα κόψετε την γλυκοπατάτα στα δύο (κατά πλάτος όχι κατά μήκος). Θα την στηρίξετε με καλαμάκια, αυτά που χρησιμοποιούν στα σουβλάκια, πάνω από ένα  γεμάτο μπολ με νερό και θ' αφήσετε ένα εκατοστό της βάσης της να καλύπτεται από αυτό το νερό. Σε λίγες μέρες θα εμφανιστούν ρίζες και πάνω στη γλυκοπατάτα θα δείτε να βγαίνουν φυτά. Μόλις φτάσουν αυτά τα φυτά γύρω στα δέκα εκατοστά στρίψτε τα απλά και απαλά ώστε ν' αποχωριστούν από το φυτό και τοποθετήστε τα σ' ένα νέο δοχείο με νερό. Όταν οι ρίζες τους φτάσουν στα δυόμισι εκατοστά μπορείτε να τα φυτέψετε στο χώμα.

5. Τζίντζερ
Τώρα που το' χετε μάθει ποιος σας κρατάει μακρυά του. Να ξέρετε ότι είναι πολύ εύκολο να το μεγαλώσετε στη γλάστρα σας. Απλά βάζετε κατευθείαν στο χώμα ένα κομμάτι ρίζας, ξέρετε αυτό που θ' αγοράσετε από το super market.
Προσέχετε οι οφθαλμοί του να είναι στραμμένοι προς τα πάνω.
Σε μια βδομάδα περίπου, θα εμφανιστούν νέες ρίζες και βλαστοί. Το χρησιμοποιείτε. Μην ξεχνάτε να κρατάτε πάντα ένα κομμάτι ώστε να μπορείτε να το ξαναφυτέψετε όποτε θέλετε.

Αύριο η συνέχεια...

Σχόλια