Σπαράγγια. Οδηγίες μαγειρικής & πιείτε άφοβα

Μετά την 25η Μαρτίου εμφανίζονται τα άγρια σπαράγγια. Έτσι μου έμαθαν στη Σαμοθράκη κι όντως αυτό ισχύει.
Τ' άγρια σπαράγγια να ξέρετε πως μεγαλώνουν στους ελαιώνες. Καταλαβαίνετε την χαρά μου όταν στο κτήμα μου, παλιός ελαιώνας, τα πρωταντίκρυσα.
Είναι σίγουρο πως λίγοι από μας ξέρουμε πως να τα χειριζόμαστε.

Εδώ θα βρείτε μερικές μαγειρικές εκδοχές, ωστόσο στο νησί, απλά τα κάνουν σαλάτα με λαδολέμονο ή με ομελέτα.
Εδώ θα βρείτε αναλυτικά γραμμένη τη συνταγή της ομελέτας. Αν τη δοκιμάσετε μια φορά θα την αποζητάτε.
Για να αιτιολογήσω και τον τίτλο της ανάρτησης διάβασα εδώ ότι: όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Ίδρυμα Ιατρικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Τορόντο και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Jeju της Νότιας Κορέας, ορισμένα αμινοξέα και ιχνοστοιχεία που υπάρχουν στα φύλλα των σπαραγγιών μπορεί να καταπραΰνουν τα παρεπόμενα της μέθης και να προστατεύσουν τα ηπατικά κύτταρα από τις τοξίνες. 

Τι μαθαίνει κανείς μεγαλώνοντας.
Προς το παρόν καλή σας όρεξη και πίνετε με εγκράτεια.






Σχόλια