Τροφές που διώχνουν τους μυϊκούς πόνους

Είναι σίγουρο πως τώρα που ανοίγει ο καιρός, να το λέμε για να το πιστέψουμε, θα ξεκινήσετε γυμναστική.
Ε κυτταρίτιδα είναι αυτή, πρέπει να εξοντωθεί μέχρι την πρώτη έξοδο στην παραλία. Σας βρήκα ένα άρθρο που υπόσχεται πως με έξι τροφές θα ελαττωθεί ο μυικός πόνος.

Αυτό που έχω να σας προτείνω είναι πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε άσκηση πρώτα να κάνετε προθέρμανση και μετά να προχωρήσετε στο πρόγραμμα γυμναστικής που θέλετε.
Αν δεν ζεσταθείτε σωστά μπορεί να καούν οι μύες σας σε τέτοιο σημείο που να μην μπορείτε να κάνετε μια απλή κίνηση κι αυτοί οι πόνοι δεν διαρκούν για μικρό διάστημα.
Όπως λέει ο φυσικοθεραπευτής μου, μπορείτε να κάνετε τα ΠΑΝΤΑ αρκεί να τα κάνετε απαλά.
Τη γυμναστική την κάνετε για υγεία και για να είστε χαρούμενοι κι όχι για να καταστραφείτε.
Εδώ θα βρείτε πολύ καλές ασκήσεις για ζέσταμα.


1. Καφεΐνη
Μπορεί η καφεΐνη να έχει τη «ρετσινιά» πολλών αρνητικών στοιχείων με μεγαλύτερο αυτών, τα νεύρα, αλλά στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα φυσικό αντιβιοτικό. Δεν είναι μόνο η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση του καφέ που τονίζει τις ευεργετικές του ιδιότητες, μια νέα έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας έδειξε πως ένα ποτήρι καφέ μετά τη προπόνηση μπορεί να μειώσει τους μυϊκούς πόνους της προπόνησης κατά 48%.
2. Χαμομήλι
Το χαμομήλι βρίσκεται σε όλα τα «γιατροσόφια» των γιαγιάδων, αφού διώχνει αμέσως στομαχικές διαταραχές, αϋπνία και άγχος. Το ιατρικό πανεπιστήμιο της Ταυρίδας πραγματοποίησε μια μελέτη σε ασθενείς με αρθριτικά προβλήματα και απέδειξε πως το χαμομήλι μπορεί να μειώσει σημαντικά τις φλεγμονές στα κόκαλα.
3. Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ένα φυτικό φάρμακο για το στομάχι και τα κρυολογήματα. Το πανεπιστήμιο της Γεωργίας, χρησιμοποίησε μια ομάδα εθελοντών στους οποίους χορηγούταν δύο γραμμάτια τζίντζερ την ημέρα και άλλη μια που έτρωγε την ίδια ποσότητα ζεστού τζίντζερ. Το αποτέλεσμα; Μετά από 11 ημέρες, και οι δύο ομάδες εμφάνισαν 25 % μείωση στους πόνους που προκαλούνται από την άσκηση.
4. Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια είναι γεμάτα από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα λιπαρά οξέα τους είναι φυσικά αντιφλεγμονώδη. Η κατανάλωση τους δε βοηθά μόνο σε μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά δρουν άμεσα στους αρθριτικούς πόνους. Τα ωμέγα-3 λιπαρά που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο έχουν την ίδια επίδραση στη μείωση του αρθριτικού πόνου, όπως η ιβουπροφαίνη (μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο, παράγωγο του προπιονικού οξέος). Άτομα με αρθρίτιδα που τρώνε δύο ή τρεις μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα, είναι σαν να έχουν λάβει 1.500 mg του φάρμακου.
5. Σόγια
Για τους Ασιάτες αποτελεί βασική, καθημερινή τροφή και θεωρείται μια από τις «μαγικές τροφές» εξαιτίας της αντιοξειδωτικής της δράσης χάρη στις ισοφλαβόνες που περιέχει, αλλά και τη συμβολή της στην προστασία από την οστεοπόρωση Σε μια μελέτη της πανεπιστήμιου της Οκλαχόμα, οι συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν τυχαία λάμβαναν 40 γραμμάρια πρωτεΐνης με βάση το γάλα ή πρωτεΐνη σόγιας καθημερινά, ύστερα από τρεις μήνες, η ομάδα που κατανάλωνε σόγια παρουσίασε σημαντική μείωση στον πόνο.
6. Βύσσινα
Τα ξινά κεράσια, δηλαδή τα βύσσινα, περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών πολυφαινολών. Πέρα από το γεγονός πως ενδείκνυται για όσους έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα και περιέχει ουσίες που βελτιώνουν τη μνήμη, την όραση και τη συγκέντρωση, θεωρείται ιδιαίτερα δυναμωτικός καρπός για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα αρθριτικά τους.

Πηγή: εδώ

Σχόλια