Χρήσεις του αγγουριού. Καμία σχέση μ' αυτές που γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Αγγουράκια ίσον προάγγελος του καλοκαιριού. Για πάρα πολλά χρόνια δεν ήξερα πέρα από τη δροσιά του κάποιον άλλο λόγο ύπαρξής του. 
Τώρα που ως αγρότισσα όλα τα ψάχνω βρήκα όχι έναν αλλά δεκατρείς λόγους.
1. Η φλούδα του αγγουριού περιέχει Potassium, Βιταμίνη Κ, Βιταμίνη C. Είναι εξαιρετική πηγή Μαγνησίου, Φωσφόρου και Μαγγανίου. Περιέχει Παντοθενικό Οξύ το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των επινεφριδίων και τον σχηματισμό των αντισωμάτων, βιταμίνη Α. Διαθέτει πολύ χαμηλά κορεσμένα λίπη, χοληστερόλη και νάτριο.
2. Αισθάνεστε κουρασμένοι αντικαταστήσετε τον πρωινό καφέ μ' ένα αγγούρι. Είναι πηγή υδατανθράκων και Βιταμίνης Β.
3. Αν δεν θέλετε να θαμπώνουν οι καθρέφτες του μπάνιου σας όταν κάνετε ένα ζεστό ντους μπορείτε να τους τρίψετε μ' ένα αγγουράκι.
4. Θέλετε να μην ξαναεμφανιστούν τα άσχημα ζωίφια του κήπο σας; Βάλτε φλούδες αγγουριού σ' ένα αλουμινένιο δοχείο. Αλουμίνιο και αγγούρι δημιουργούν χημική αντίδραση που έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση αυτών των υπάρξεων. 
5. Κυτταρίτιδα τέλος. Πάρτε φλούδες και τρίψτε τες ακριβώς πάνω στο προβληματικό σημείο. Το κολλαγόνο που περιέχει βοηθά στην σύσφιξη του δέρματος. Το ίδιο ισχύει και με τις ρυτίδες.
Αποτέλεσμα εικόνας για αγγουρι clipart

6. Αν έχετε πονοκέφαλο ή ναυτία που οφείλεται σε μεθύσι φάτε ένα αγγούρι και πηγαίνετε να κοιμηθείτε. Επειδή είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Β, ηλεκτρολύτες και ζάχαρη βοηθά στην ισορροπία του σώματος και εξαλείφει αυτό το άσχημο συναίσθημα.

7. Έχετε το αίσθημα της πείνας και θέλετε να φάτε κάτι που δεν περιέχει θερμίδες; Θυμηθείτε το αγγουράκι. Χωρίς τύψεις θα χορταίνετε  χωρίς να παχαίνετε.
8. Χρησιμοποιήστε το για να γυαλίσετε τα παπούτσια σας. Να σας κάτσει meeting και το δερμάτινο παπουτσάκι να έχει το χάλι του. Δεν "παίζει". Τρίψτε το και θριαμβεύστε.
9.  Δεν είδαν την αξία σας στο meeting και στρεσαριστήκατε; Πάρτε ένα ολόκληρο αγγούρι και βράστε το. Οι θρεπτικές του ουσίες θα περάσουν μέσα από το άρωμα του και θα ενεργήσουν ωσάν χαλαρωτικό spa.
10. Κακή αναπνοή. Πιέστε μια φέτα αγγουριού στον ουρανίσκο σας. Θα καταστραφούν μονομιάς τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά του στόματος σας.
11. Οποιοδήποτε ανοξείδωτο σκεύος έχει χάσει τη λάμψη του - νεροχύτης, βρύσες - τρίψτε το με αγγούρι. Θα ξαναλάμψει.
12. Με την εξωτερική πλευρά της φλούδας του αγγουριού τρίψτε απαλά τα σημεία που έχουν λερωθεί από στυλό ή μαρκαδόρο.
13. Αν ξεμείνατε από W40 τρίψτε την περιοχή που θέλετε να λιπάνετε μ' ένα αγγουράκι.




Σχόλια