Πώς να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Ευκολάκι.
Παρασκευή απόψε και θέλετε το βράδυ να βγείτε και να φαίνεστε όμορφοι. Τίποτα απ' όσα ζήσατε όλη την βδομάδα δεν θέλετε να φαίνεται στο πρόσωπό σας.
Κι όμως όσο κι αν προσπαθείτε να κρύψετε τους μαύρους κύκλους με τα προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν, πιο έντονους τους κάνετε.
Μη φοβάστε η μαμά Κλεοπάτρα, η βασίλισσα της Αιγύπτου, το 'χε ψάξει καιρό πριν το θέμα. Τόσα ξενύχτια είχε τραβήξει η έρμη με τους άντρες της, τι να κάνει βασίλισσα γαρ, δεν μπορούσε να τριγυρνά με τη μαυρίλα κάτω απ' το μάτι. Μελέτησε και κάποια στιγμή μας αποκάλυψε το μυστικό της.
Τοποθετούσε λέει, φύλλα δάφνης κάτω από τα μάτια της καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας αφού τα έβαζε για 10' λεπτά σε ζεστό νερό. 
Έτσι κι εσείς να κάνετε κι αν δεν πιάσουν τα κόλπα της Κλεοπάτρας ένα ιατρικό site μας προτείνει.
  • Κομπρέσες με υγρή πετσέτα

Λίγο πριν πέσετε για ύπνο, βρέξτε μια πετσέτα και βάλτε τη στο ψυγείο. Το πρωί, μόλις ξυπνήσετε, βάλτε την πετσέτα στα μάτια σας. Αν είναι πολύ κρύα, μπορείτε να βάλετε μια ακόμα λεπτή πετσέτα ενδιάμεσα. Αφήστε την για μερικά λεπτά και προσπαθήστε να ηρεμήσετε. Το κρύο θα βοηθήσει να μειώσετε την ερυθρίαση και τους μαύρους κύκλους στα μάτια σας.
  • Κρύες κομπρέσες με τσάι

Μόλις φτιάξετε τσάι με τα ειδικά σακουλάκια, αφήστε τα κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό για λίγο, ώστε να κρυώσουν. Ξαπλώστε και βάλτε τα στα μάτια σας. Αφήστε να δράσουν για 10 λεπτά. Οι τανίνες που περιέχει το τσάι θα μειώσουν το πρήξιμο στα μάτια και θα κάνουν λιγότερο ορατούς τους κύκλους κάτω από αυτά.
  • Αγγούρι

Αν έχετε αρκετό χρόνο το πρωί, κόψτε μερικές λεπτές φέτες αγγουριού, ξαπλώστε και βάλτε τις στα μάτια σας για 15 περίπου λεπτά. Ιδανικά, κάντε το ακριβώς μετά τις κομπρέσες με τα σακουλάκια του τσαγιού. Οι ενυδατικές ιδιότητες του αγγουριού θα χαλαρώσουν την επιδερμίδα στα μάτια σας.
  • Πατάτες

Αντίστοιχη χρήση με το αγγούρι. Κόψτε δύο φέτες ωμής πατάτας και αφού τις αφήσετε στο ψυγείο για να κρυώσουν, βάλτε τις στα μάτια σας για 20 περίπου λεπτά.
Σημείωση: Βάλτε τις πατάτες σε γάζες και αφού περάσουν τα 20 λεπτά ξεπλένετε τα μάτια με χλιαρό προς κρύο νερό και απλώνετε την κρέμα ματιών σας.
  • Κομπρέσες με γάλα

Αν και δεν είναι πολύ διαδεδομένη, η χρήση του γάλακτος για να περιορίσετε τους μαύρους κύκλους στα μάτια είναι αποδοτική. Βουτήξτε δύο κομμάτια βαμβάκι στο γάλα και βάλτε τα στα μάτια σας για 20 με 30 λεπτά.
  • Ασπράδι αυγού

Αυτό μπορεί να σας φανεί απρόσμενο, αλλά είναι εξίσου αποδοτικό. Χτυπήστε το ασπράδι από δύο αυγά μέχρι να σκληρύνουν/πήξουν λίγο. Βουτήξτε δύο κομμάτια βαμβάκι και περάστε το υλικό ελαφρά στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια... πλυθείτε καλά!


Πηγή: www.onmed.gr

          spirossoulis.com
         

Σχόλια