Κοτσάνια κερασιών για αποτοξίνωση

Τσάι από κοτσάνια κερασιών για αποτοξίνωση


Ήρθε κι ο καιρός των κερασιών!

Απ'αυτό το φρούτο δεν πετάμε τ ί π ο τ α. Κι όταν λέμε τίποτα το εννοούμε. Εδώ μαθαίνετε να κρατάτε και τα κοτσάνια τους.
Είναι πολύ απλό. Τα πλένετε και τ' αφήνετε να στεγνώσουν για μερικές μέρες πάρα πολύ καλά. Να τα φυσά το δροσερό αεράκι.

Αφού στεγνώσουν τα ψιλοκόβετε και τ' αποθηκεύετε σ' ένα γυάλινο αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Αν δε γνωρίζετε πώς γίνεται η αποστείρωση των βάζων βλέπετε εδώ.

Όποτε θελήσετε να φτιάξετε αυτό το τσάι ρίχνετε σε μια κατσαρόλα ένα φλιτζάνι νερό. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κοτσάνια κερασιών και αφήστε να πάρουν μια βράση. Όταν λέμε "βράση" εννοούμε πως από τη στιγμή  που αρχίζει ο βρασμός εμείς μετράμε για 3' λεπτά και μετά κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήστε το έτσι σκεπασμένο για 10' λεπτά.

Πιείτε το σαν ρόφημα ζεστό ή κρύο. Αν δεν σας αρέσει η γεύση τους προτιμήστε μέλι κι όχι ζάχαρη.

Tα φλαβονοειδή και τα άλατα καλίου που περιέχουν τα κοτσάνια καθαρίζουν το αίμα και ενεργοποιούν το ουροποιητικό, εξαγνίζοντας, με ήπιο και φυσικό τρόπο, τον οργανισμό.
Αυτό σε απλά ελληνικά, σημαίνει πως βοηθάτε ν' αποβάλει τις τοξίνες του ο οργανισμός σας.  
Είναι μια θεραπεία αποτοξίνωσης που διαρκεί 15 μέρες ή 3 βδομάδες και μπορείτε να την επαναλάβετε σε 3 μήνες. Αν υπάρχουν κεράσια τότε, διαφορετικά μην ανησυχείτε σίγουρα η φύση έχει προνοήσει και θα 'χει άλλο βότανο που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε γι' αυτόν τον λόγο.

Υπάρχει κι εναλλακτικός τρόπος αν θέλετε ν' αποφύγετε την αποξήρανση των κοτσανιών.
Bάζετε 30 γρ. κοτσάνια κερασιών στο μπλέντερ, έτσι όπως είναι αλεσμένα τα ρίχνετε σε 1 λίτρο κρύο νερό, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν για μισή περίπου ώρα. Πίνετε 1 ποτήρι από αυτό το αφέψημα πρωί και βράδυ, κατά προτίμηση ανάμεσα στα γεύματα. 

Στην υγειά σας, όντως...


Πηγή: www.vita.gr, Il mio Saper Fare

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου