Λεμονάδα με μέλι

Ένα από τα πρώτα αξιοθέατα που θα επισκεφτείτε ερχόμενοι στο νησί μας τη Σαμοθράκη, είναι το φαράγγι του Φονιά.
Δεν είναι όμως το μοναδικό...
Στο νότιο τμήμα του νησιού στην τοποθεσία Ξηροπόταμος, θα συναντήσετε ακόμα ένα. Άσημο μα εξίσου ενδιαφέρον το φαράγγι του Ξηροποτάμου.
Όταν ευχαριστημένοι θα βγείτε από κει και θα θελήσετε να ξαποστάσετε, φέτος  έχει ανοίξει ένα καινούργιο πολύ καλαίσθητο μαγαζάκι.


Η Ελένη κι ο Νίκος θα σας υποδεχθούν στην κατάφυτη "αυλή" τους. Θα πιείτε τους καφέδες και τους χυμούς σας, το τσιπουράκι με τους μεζέδες του κι επιτέλους, αν το θελήσετε, θα φάτε κι ένα λαδερό φαγάκι μαμάς.
Μην φοβηθείτε να καθίσετε στο μαγαζί τους. Οι τιμές τους πραγματικά είναι πολύ προσιτές.

Μιλήσαμε γι' αρκετά θέματα κι ιδιαίτερα για το πώς αποφάσισαν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο της Ελλάδας ν' ανοίξουν ένα τέτοιο μαγαζί. Καταλαβαίνετε πως η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ξέρετε τώρα πως γίνονται αυτά ήρθε κι η κουβέντα για την δροσιά που μπορεί να σου προσφέρει μια απλή λεμονάδα.
Άρπαξα λοιπόν την ευκαιρία κι έγραψα σήμερα αυτό το αρθράκι.
Καλοκαίρι έχουμε. Επιτέλους κάνει ζέστη τι καλύτερο από μια φυσική σπιτική λεμονάδα.
Υπάρχουν πολλές συνταγές για το πώς μπορεί κανείς να φτιάξει αυτόν τον δροσιστικό χυμό εγώ επειδή δεν θέλω πια να χρησιμοποιώ ζάχαρη αλλά μέλι τι κάνω.

Παίρνω ένα λεμόνι. Ευτυχώς έχω την ευχέρεια να το βρω ακέρωτο. Το πλένω καλά. Το "τσουλάω" πιέζοντάς το πάνω στο ξύλο που κόβω τα λαχανικά για να βγάλει περισσότερο χυμό και το βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό. Το νερό να καλύπτει το μισό λεμόνι.
Βράστε για 10' λεπτά. Μ' ένα μαχαίρι δοκιμάστε και θα δείτε πως το λεμόνι σας έχει μαλακώσει. Αφαιρέστε το. Περιμένετε μερικά λεπτά γιατί καίει και στύψτε το. 
Έτσι όπως είναι χλιαρός ο χυμός του ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακατέψτε καλά για να λιώσει. Συμπληρώστε με κρύο νερό. Παγάκια. Διακοσμήστε μ' ένα φύλλο δυόσμου.

Έχουμε μάθει και τις διακοσμήσεις μετά από τόσες εκπομπές μαγειρικής που 'χουμε δει όλα αυτά τα χρόνια!
Ξέρετε μέσα σ' ελάχιστο χρόνο θα ανακαλύψετε πως ξεδιψάσατε και βρήκα πως αυτή τη συνταγή στην Ήπειρο τη χρησιμοποιούσαν για γιατροσόφι όταν είχαν πονόλαιμο.
Για να μη σας πω και το καλύτερο. Καίει τα λίπη. 




Εδώ  θα μπορέσετε να δείτε διάφορα videos για το νησί. Στο "CANYONING ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ"  θα περιηγηθείτε στο συγκεκριμένο φαράγγι που προανέφερα.


Σχόλια