Κολπάκια για να παραμένουν περισσότερο καιρό μαλακές οι πετσέτες μας

Πάντα μ' άρεσαν οι ολοκαίνουργες πετσέτες. Αφράτες, μοσχομυριστές και μαλακές!
Ένα όνειρο που κράταγε για πολύ λίγο. Δεν έκλεινε ο χρόνος και άρχιζαν να γίνονται σκληρές και τραχιές.

Τίποτα δε μπορούσε να τις επιστρέψει στην πρότερη κατάστασή τους, ώσπου διάβασα ένα ξένο site και είχε διαφωτιστικές οδηγίες.


  1. Δε πετάμε το πλυντήριο. Καλά αυτό δεν το κάναμε ποτέ, πόσο μάλλον τώρα εν καιρώ κρίσης.
  2. Δεν πετάμε το απορρυπαντικό.
  3. Δεν πετάμε την πετσέτα.
  4. Κρατάμε τα πάντα απλά ακολουθούμε κάποιες οδηγίες
Αγοράζετε καλής ποιότητας υλικό για να σας συντηρηθεί γι' αρκετό διάστημα. Τέτοιο είναι το αιγυπτιακό βαμβάκι.
Πριν χρησιμοποιήσετε την πετσέτα την πλένετε στους 60 ° χωρίς απορρυπαντικό.

Κάτι που είναι πολύ ουσιαστικό κι αυτό εγώ δεν το γνώριζα, είναι να μην αφήνετε σε υγρό και κλειστό περιβάλλον τις πετσέτες σας γιατί θα αποκτήσουν αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά.
Γι' αυτό αν μέχρι σήμερα αποθηκεύατε τις πετσέτες σας μέσα στην τουαλέτα αλλάξτε τη συνήθεια αυτή.
Αποθηκεύστε τες σ' ένα άλλο δωμάτιο. Φυσικά την πετσέτα που ήδη χρησιμοποιείτε θα πρέπει να την αφήσετε να στεγνώσει στην απλώστρα σε εξωτερικό χώρο.

Μια με δύο φορές το μήνα βάλτε αντί μαλακτικό μια κούπα λευκό ξύδι. Μπορείτε αν θέλετε να συμπληρώσετε και  μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου και να έχετε το προσωπικό αρωματικό στα ρούχα σας. 

Αν διαπιστώσετε ότι αρχίζουν και κοκαλώνουν - ιδιαίτερα στις πετσέτες του μπάνιου παρατηρείτε αυτό το φαινόμενο - χρησιμοποιείστε μισή κούπα σόδα μαζί με το απορρυπαντικό σας και στο ξέβγαλμα βάλτε μια κούπα λευκό ξύδι.

Πάντως να είστε βέβαιοι πως μετά από δύο με τρία χρόνια δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν μαλακές και θα πρέπει να τις αντικαταστήσετε. Κάτι θα βρούμε να τις κάνουμε.

Μη προσθέτετε περισσότερο μαλακτικό ρούχων νομίζοντας πως θα μαλακώσουν μ' αυτόν τον τρόπο.
Αυτό ξεχάστε το. Είναι σας να βάζατε αρκετό κοντίσιονερ στα μαλλιά σας για να μαλακώσουν.

Δεν τις απλώνουμε για να στεγνώσουν με τον πολύ ήλιο.

Μισή κούπα αμμωνία στη θήκη του μαλακτικού σίγουρα ακόμα κι αυτές που είναι για ανακύκλωση θα τις κάνει αφράτες και καινούργιες. Η αμμωνία διαλύει τα συσσωρευμένα λίπη και μαλακτικά και εξαφανίζει τυχόν μυρωδιά μούχλας.

Ένα καλό κόλπο είναι αυτό με τα μπαλάκια του τένις. Βάλτε δύο ή τρία απ' αυτά στο ξέπλυμα. Λειτουργούν σαν την παλιά νεροτριβή. Με το κτύπημα αφρατεύουν. 
Χμμ, μ' έβαλαν σε σκέψεις να χρησιμοποιήσω και κάπου αλλού αυτό το σύστημα.

Η οδοντόπαστα, τα καθαριστικά προσώπου και κάποια άλλα καλλυντικά  καλά θα κάναμε να τα ξεβγάζουμε πολύ καλά  και μετά να σκουπιζόμαστε με την πετσέτα μας.

Α, και το καλύτερο σας τ' αφήνω για το τέλος. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κάθεστε ν' ασχολείστε με τέτοια ζητήματα. Πηγαίνετε να κάνετε κανένα μπάνιο στην παραλία κι άστε τις πετσέτες να λύσουν μόνες τους το πρόβλημά τους.

Πηγή






  

Σχόλια