Λικέρ Ρόδι

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ  

Να ξέρετε πως ήταν η πρώτη μου απόπειρα παρασκευής λικέρ στη Σαμοθράκη και γι' αυτό το αγαπώ ιδιαιτέρως. Έχει υπέροχο χρώμα και πέρα από υπομονή, ελάχιστη γνώση και επιδεξιότητες χρειάζεται για να το φτιάξει κανείς.

Αποτέλεσμα εικόνας για λικέρ ρόδι

Τι χρειαζόμαστε:


  •        1000 γραμ. σπόροι ροδιού
  • ·         850   γραμ. ζάχαρη
  • ·        1000 ml τσικουδιά
  • ·        3-4 κλαδάκια αρμπαρόριζας

Φτιάχνει
1,5 λίτρο λικέρ

Πώς το κάνουμε:
  1. Σε αεροστεγές βάζο τοποθετούμε τους σπόρους των ροδιών και της ζάχαρης. Αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος να γίνει η ζύμωση. Το ανακινούμε απαλά, καθημερινά. Του στέλνουμε τα φιλιά μας κι από δω και πέρα περιμένουμε καρτερικά να περάσουν τέσσερις βδομάδες.
  2. Σε δεύτερο αεροστεγές βάζο χρησιμοποιούμε τα 500 ml της τσικουδιάς μας για να την ενώσουμε με τα κλαδιά της αρμπαρόριζας. Το υλικό αυτό θα έχει αρωματιστεί μέσα σε μια βδομάδα. Δε θέλει "ρώτημα". Φυσικά και θα το βάλετε σε σκοτεινό μέρος. Δε χρειάζεται να το ανακινείτε. Μετά από μια βδομάδα παίρνουμε γάζα ή φίλτρο του γαλλικού καφέ και σουρώνουμε. Το ξαναφυλάμε σε σκοτεινό ντουλάπι και περιμένουμε...
  3. Θυμάστε το βάζο με το ρόδι; Φυσικά ναι. Πέρασαν οι τέσσερις βδομάδες; Ακούστε τώρα τι πρέπει να κάνετε. Πάρτε βρεγμένη και καλοστιμμένη γάζα. Σουρώστε τον χυμό. Αυτήν τη φορά να κοιτάξετε το βάζο που θα πάρετε να χωρέσει τα 1000 ml τσικουδιάς (500ml αρωματισμένη & 500ml απλή) και τον χυμό ροδιού. Συνεχίζουμε. Αφήστε το νέο σας υλικό "να δέσει" για 2 με 3 μέρες σ' ένα σκοτεινό ντουλάπι. Τελειώσαμε παιδιά σε τρεις μέρες δοκιμάζουμε.
  4. Θαυμάστε το λικέρ σας. Δεν είναι υπέροχο το χρώμα του; Φτιάξτε ατμόσφαιρα και δοκιμάστε το.

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε ν' αρωματίσουμε όλη την ποσότητα της τσικουδιάς. Δε θα σας το πρότεινα. Η αρμπαρόριζα γλυκίζει πολύ και το άρωμά της όσο περνά ο καιρός θα σας φαίνεται εντονότερο.
Βρέχουμε τη γάζα ή το φίλτρο του καφέ γιατί μ' αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθεί λιγότερη ποσότητα χυμού.


Πηγή ανάρτησης : Συνταγές της παρέας 

Τη φωτογραφία τη βρήκα σ' αυτό το blog και την έβαλα γιατί μου άρεσε
http://lilaspurplethoughts.blogspot.gr/2010/11/blog-post.html

Σχόλια