Μαλλιά κουβάρια. Τα ξεπλέκουμε με σπιτικές μάσκες ομορφιάς.

Επιστρέψατε από τις διακοπές σας με μαλλιά κουβάρια; Τι ανησυχείτε εγώ είμαι εδώ.
Σας έχω τέσσερις μάσκες μαλλιών που μπορείτε να τις φτιάξετε στο σπίτι. Κάποια υλικά είναι πολύ απλά. Κάποια λίγο πιο σύνθετα, πάντως μπορείτε εύκολα να τα βρείτε.
Κάντε τις επιλογές σας και γίνετε κούκλες!

4 types of natural hair masks that will leave you with soft, silky, and shiny strands:
Ξεκινάμε με την πρώτη μάσκα.
Μη μου πείτε πως δεν σας βρίσκετε ένας κρόκος αυγού και λίγο ελαιόλαδο.

Καμιά φορά σκέφτομαι πως όντως υπάρχουν στις μέρες μας άνθρωποι, που ούτε αυτά τα υλικά δεν έχουν στο σπίτι τους. Α, ρε κρίση πού μας κατάντησες!

Ας πούμε όμως ότι είστε τυχεροί άνθρωποι και τα υλικά αυτά υπάρχουν κι όχι μόνο υπάρχουν μπορείτε και να τα σπαταλήσετε. Γιατί το να μπορεί κάποιος να βάζει αυγό και λάδι μόνο και μόνο για να φτιάξει τα μαλλιά του, με σπατάλη φαντάζει στην εποχή μας.
Φιληθείτε λοιπόν και σκεφτείτε πόσο τυχεροί άνθρωποι είστε. Συνεχίστε ακάθεκτες για να γίνετε όμορφες.

Αυτήν την μάσκα μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε τρεις με τέσσερις φορές τον μήνα.

Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και έναν κρόκο αυγού σ' ένα μπολ. Ανακατεύετε καλά και απλώνετε σε στεγνά μαλλιά.
Βάλτε σακουλίτσα στο κεφάλι. Διώξτε τους ανεπιθύμητους ή όσους δε θέλετε να σας δουν σ' αυτά τα χάλια. Μείνετε μισή ώρα με αυτό το υπέροχο υλικό στο κεφάλι και μετά λουστείτε.

Το αυγό όχι μόνο θα δώσει λάμψη και υγεία στο μαλλί θα το βοηθήσει να μακρύνει γρηγορότερα.

Δεύτερη μάσκα
2 κρόκοι αυγών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό κρύο.

Κάντε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού σας και στις τρίχες του μ' αυτό το μείγμα που θα φτιάξετε. Αφήστε το ν' απορροφηθεί για 15 - 20 λεπτά. Λουστείτε.

Τρίτη μάσκα
1 ολόκληρο αβοκάντο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι

Χρησιμοποιείστε ολόκληρο το αβοκάντο. Να είναι ώριμο. Συμπληρώστε βάζοντας το μέλι σ' ένα μπολ και με τα χέρια σας ζουλήξτε το αβοκάντο ώστε να λιώσει και ν' ανακατευτεί καλά με το μέλι. Συνεχίστε προσθέτοντας το ελαιόλαδο. Απλώστε το υλικό από την κορυφή (ρίζα της τρίχας) έως τις άκρες (στις άκρες βάλτε περισσότερο). Αφήστε να δράσει τουλάχιστον 30 λεπτά. Λουστείτε.

Τέταρτη μάσκα
1/2 αβοκάντο
1/2 μπανάνα
1 ολόκληρο αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Κάντε πουρέ το αβοκάντο και τη μπανάνα. Όσο πιο ώριμα είναι τόσο το καλύτερο. Συμπληρώστε μ' ένα ολόκληρο κτυπημένο αυγό και το ελαιόλαδο.
Αφήστε το υλικό να δράσει για 15-30 λεπτά. Ξεπλυθείτε με κρύο νερό.
Προσοχή γιατί το ζεστό νερό θα βράσει το αυγό. Κι όχι μόνο. Δε θα είναι εύκολο να φύγει η μυρωδιά του όσο και να λούζεστε!


Υ.Γ.  κ.σ. σημαίνει κουταλιά της σούπας.
        Αν οι μάσκες περιέχουν αυγό ποτέ να μην τις αφαιρείτε με ζεστό νερό. Πρώτα θα ξεπλυθείτε με κρύο νερό και μετά θα λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας. Έτσι δε θα μυρίσει το μαλλάκι αβγουλίλα.
Τι να το κάνεις να έχεις υπέροχο μαλλί και να βρωμοκοπάς αυγό. Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου δε θα το ευχόμουν να του συμβεί αυτό.

Είμαι σίγουρη πως μετά από ένα μήνα - το πολύ - και χωρίς χημικά· θα' χετε υγιέστατα μαλλάκια.
Και μαυρισμένες και κουκλάρες.

Να μου είστε καλά, να προσέχετε και ν' αγαπάτε τους εαυτούς σας.


Πηγή ανάρτησης και φωτογραφίας ΕΔΩ





Σχόλια