Tεφλόν για νύχια που μπαίνουν στο δέρμα.

Αρνούμαι να σας βάλω φωτογραφία. Ξέρετε αυτήν την απαίσια φωτογραφία που δείχνει το νύχι να έχει μπει στο δέρμα.
Όχι, προτιμώ με λίγα λόγια να μπω στο κυρίως θέμα και να σας πω ένα εύκολο κόλπο που μπορείτε να κάνετε, όσοι αντιμετωπίζετε αυτό το επώδυνο πραγματικά γεγονός.

Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα κομμάτι τεφλόν. Ναι αυτό που ακούσατε. Το τεφλόν που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί για να επισκευάζουν τις βρύσες όταν τρέχουν.



Κατ' αρχάς πλένετε πολύ καλά με οξυζενέ το τραυματισμένο σημείο.

Παίρνετε ένα κομμάτι τεφλόν γύρω στα 10 εκατοστά μάκρος. Το διπλώνετε στη μέση και το νέο δημιουργημένο κομμάτι το ξαναδιπλώνετε. Στρίψτε το εναπομένον κομμάτι. Κάντε το φιτιλάκι.

Ανασηκώστε τις πτυχές του νυχιού που εισχωρούν στο δέρμα και τοποθετήστε το τεφλόν έτσι που να προεξέχει αριστερά και δεξιά από το νύχι.

Η μούχλα δημιουργείται με την υγρασία κι εμείς είναι αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε τεφλόν. Ιδιαίτερα όταν είναι να κάνουμε μπάνιο. Το νερό δεν παραμένει πάνω του γιατί μπορούμε να το στεγνώνουμε εύκολα και να το ξαναχρησιμοποιούμε.

Μόλις μεγαλώσει το νύχι, μαθαίνουμε να το κόβουμε σε σχήμα τετραγώνου.
Τα νύχια των ποδιών πάντα τα κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα. 

Μάλιστα αν το μεγάλο νύχι συμβαίνει να είναι πιο χοντρό - συνήθως συμβαίνει στους ηλικιωμένους - και αυτός είναι ο λόγος που διεισδύει στο δέρμα, τότε λιμάρουμε τη γωνία του νυχιού ώστε να μειωθεί η πίεση της ανάπτυξης του στη σάρκα.

Προσοχή αν τα νύχια έχουν μπει βαθιά στο δέρμα, καλύτερα να επισκεφτείτε ένα γιατρό.

Αποφεύγετε να φοράτε στενά παπούτσια.

Εύχομαι να σας βοήθησα. Θα χαρώ να σας φανώ χρήσιμη και να μπορώ έστω και για λίγο να σας απαλύνω τον πόνο σας.

Για διευκρινίσεις και απορίες στείλτε τα μηνύματά σας στο e-mail μου.

Μην ξεχνάτε να με επισκέπτεστε και να κοινοποιείτε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν.

Σχόλια