Οι Πατάτες Hasselback ή Πατάτες ακορντεόν

Οι πατάτες Hasselback είναι ένα δημοφιλές πιάτο της σουηδικής κουζίνας.

Οφείλουν την ονομασία τους στο ομώνυμο εστιατόριο Hasselbacken που βρίσκεται στη Στοκχόλμη. Είναι αυτό που άλλαξε την κλασική πατάτα φούρνου και την έκανε ένα ιδιαίτερο πιάτο δίνοντάς της αυτήν την ιδιαίτερη πινελιά.

Η παραδοσιακή συνταγή χρειάζεται λιωμένο βούτυρο.  Εμείς για να την κάνουμε πιο υγιεινή μπορούμε να της βάλουμε ελαιόλαδο, πάντως δεν ξεχνάμε να τη βράσουμε και να την τελειώσουμε στο γκριλ χωρίς να 'χουμε αφαιρέσει τη φλούδα της.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση της με μυρωδικά. Να ξέρετε πως εκτός από τη ρίγανη ή το θυμάρι, το μυρωδικό - αδελφή ψυχή της πατάτας, είναι η μαντζουράνα.





Θα σας δείξω πως μπορείτε να την κόψετε με γεωμετρική ακρίβεια μ' ένα εύκολο κολπάκι.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί αφού πάρετε ένα ξύλο κοπής, πιρούνι και μαχαίρι.

Να με συγχωρήσετε αν σας εκνευρίσουν οι αργές μου κινήσεις. Έγινε για να υπάρξει απόλυτη σαφήνεια του θέματος.  Εξηγούμαι για να σας προλάβω. Τ' ακούς αδελφούλα;
Για να εξιλεωθώ σας έβαλα λίγο χαρούμενη μουσική.
Ζητώ την κατανόησή σας. Είναι το δεύτερο βιντεάκι μου, μέχρι να πάω στο φεστιβάλ Δράμας έχω καιρό ακόμα για να μάθω. Λέμε τώρα...

Καλή σας όρεξη!


https://youtu.be/-5hn8MWn6eA

Με αριστερό κλικ μαυρίστε το παραπάνω link, κάντε δεξί κλικ και πηγαίνετε εκεί που λέει Μετάβαση σε https://youtu.be/-5hn8MWn6eA έτσι θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το βίντεο.









Σχόλια