Πέθανε ο εμπνευστής της «πρώτης και παντοτινής αγάπης» ΙΟΝ

Χίλια συγγνώμη αλλά της έχω τρελή αδυναμία. Είναι κι ελληνική. Μου' χει κρατήσει πάρα πολλές φορές παρέα. Στα δύσκολα και στα όμορφα.

Το ξέρετε πως τσακώνομαι με τον εαυτό μου ποια μ' αρέσει περισσότερο η κλασική, η πρώτη ΙΟΝ αμυγδάλου ή η  ΙΟΝ BREAK με τ' αμύγδαλο ή εκείνη η πράσινη με το φουντούκι ή...
Θυμάμαι όταν αποχαιρετίσαμε τη μαμά του για το ταξίδι της στον άλλο κόσμο, επειδή κι εκείνης της άρεσε πολύ αυτή η σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου, της την δώσαμε να την έχει παρέα. Πού να ήξερε ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος πόσο κοντά είχε βρεθεί με τους πιο άγνωστους ανθρώπους. 
Καλό ταξίδι στον εμπνευστή της...

Από το 1930 ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος γλυκαίνει κάθε ελληνικό σπίτι Πέθανε ο εμπνευστής της «πρώτης και παντοτινής αγάπης» ΙΟΝ

image

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και εμπνευστής της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ, Ιωάννης Κωτσιόπουλος. «Από το 1930 μέχρι σήμερα, ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος πρόσφερε τη χαρά και την έμπνευση όχι μόνο σε εμάς, την οικογένεια της ΙΟΝ αλλά και σε κάθε ελληνικό σπίτι. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα σιωπής και λύπης για εμάς, για το λόγο αυτό δε θα γίνουν περαιτέρω αναρτήσεις στις επίσημες σελίδες μας στο Facebook σαν ένδειξη πένθους», αναφέρει η εταιρεία στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.
image
Λίγα λόγια για την ιστορία της ΙΟΝ
Το όνομα ΙΟΝ είναι συνώνυμο της σοκολάτας στην Ελλάδα χάρη στην προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα, την καινοτομία και την ξεχωριστή γεύση των προϊόντων της.
Μια ομάδα μετόχων ξεκινάνε το 1930 ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο, όπου και μέχρι σήμερα βρίσκεται.Φιλοδοξία τους είναι να γίνουν σοκολατοποιοί. Το πρώτο καταστατικό της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε.δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμό 267/23.9.1930 φύλλο της ‘Εφημερίδας της Κυβερνήσεως’. Στη συνέχεια της ΙΟΝ Α.Ε. δημιουργείται και η εταιρεία NASKO A.E. με σκοπό την παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων. Η επωνυμία αυτή χαρακτήρισε μετέπειτα γενιές προϊόντων καραμέλας ΙΟΝ που φθάνουν έως σήμερα με τις γνωστές γεμιστές καραμέλες ΝΑΣΚΟ φρούτων και ασορτί.
Τα θεμέλια του σημερινού μεγέθους της ΙΟΝ, ως μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές βιομηχανίες σοκολατοειδών και ζαχαρωδών προϊόντων, τοποθετούνται μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Αρχικά δημιουργείται (1956) η εμπορική εταιρεία ‘Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι’ η οποία αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της ΙΟΝ καθώς και των προϊόντων της ΝΑΣΚΟ. Με έδρα στον Πειραιά (Λουδοβίκου 22) και το πρώτο της κατάστημα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας (Αθηνάς 43γ) η νεοσύστατη αυτή εταιρεία θέτει τις βάσεις του σημερινού δικτύου πωλήσεων και διανομής της εταιρείας.
Λίγο αργότερα η ΙΟΝ αφομοιώνει την εταιρεία ΝΑΣΚΟ Α.Ε. και αποκτά πλέον την σημερινή της μορφή με παραγωγή ευρείας γκάμας ζαχαρωδών και σοκολατοειδών προϊόντων. Σταδιακά έρχεται και η επέκταση της εταιρείας σε νέους κλάδους ζαχαρωδών όπως γκοφρέτες, candy bars και σοκοπάστες. Σταθμοί στην εξέλιξή της ΙΟΝ αποτελούν οι σημαντικές επενδύσεις στην Άρτα, με την δημιουργία γραμμής παραγωγής γκοφρέτας.
Η ΙΟΝ, ιδιαίτερα τα τελευταία 60 χρόνια, στα οποία διατηρεί ηγετική θέση στον κλάδο της σοκολάτας, κατέχει πολλές πρωτιές στο χώρο ως προς τα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά αλλά και ως προς την επικοινωνία της, την οργάνωση της και την κοινωνική προσφορά της. Πρώτη λανσάρισε στην ελληνική αγορά τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα που μέχρι σήμερα είναι το πλέον αγαπητό είδος. Η ΙΟΝ Αμυγδάλου παραμένει ο ηγέτης της αγοράς για περισσότερο από πέντε δεκαετίες.
Η ΙΟΝ σήμερα διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής (Ν. Φάληρο, Άρτα και Μαρκόπουλο Αττικής), με υψηλή παραγωγική δυνατότητα, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και εξέλιξης νέων προϊόντων. Με σύνολο εργαζομένων που ξεπερνάει τους 970 και κύκλο εργασιών κοντά στα 105 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, κατατάσσεται μεταξύ των 60 μεγαλυτέρων βιομηχανιών στην Ελλάδα και είναι εξ ολοκλήρου ελληνικών συμφερόντων.
Η ΙΟΝ φροντίζει ιδιαίτερα για την επιμόρφωση των εργαζομένων της με διάφορα σεμινάρια, αλλά και για την ψυχαγωγία τους, με την διοργάνωση εκδρομών και άλλων εκδηλώσεων, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την υγεία τους με τη λειτουργία ιατρείου και κοινωνικής υπηρεσίας
.

Σχόλια