Τρόποι συντήρησης του κάστανου αλά ιταλικά

Σήμερα θα σας γράψω τρόπους συντήρησης του κάστανου τους οποίους τους βρήκα σ' ένα ιταλικό site. Ο πρώτος εξ αυτών μοιάζει πολύ με μια μέθοδο που χρησιμοποιούσαν κι οι δικοί μας τα πολύ παλιά χρόνια και την αποκαλούσαν "τα εννιάμερα".  Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται ακόμα στην Ιταλία. Την υπενθυμίζω σ' όσους τη γνωρίζουν. Τη μαθαίνουμε όσοι δεν την ξέραμε. 

Αποτέλεσμα εικόνας για κάστανο εικόνες








Αφού συλλεχθούν τα κάστανα τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό. Πετάγονται αυτά που επιπλέουν.
Τα κάστανα θα παραμείνουν στη λεκάνη με το νερό για εννέα ημέρες. Αυτό το νερό θα πρέπει ν' αλλάζει καθημερινά. Έχετε το δικαίωμα για τις πρώτες τέσσερις μέρες ν' αλλάζετε μόνο τη μισή ποσότητα.  Απ' την πέμπτη μέρα όμως μέχρι και την ένατη θα πρέπει να τ' ανανεώνετε όλο το νερό!
Μετά την ένατη μέρα θα πρέπει να στραγγίξετε τα κάστανα. Να τα σκουπίσετε καλά. Να τα τοποθετήσετε σ' ένα ταψί σε μονή σειρά και με αρκετή απόσταση το ένα απ' τ' άλλο.
Θα κάνετε τ' αδύνατα δυνατά ν' αερίζονται απ' όλες τις πλευρές τους και να τα γυρίζετε τακτικά ώστε ν' αποφευχθεί το μούχλιασμα.
Όταν στεγνώσουν θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος.
Ένας άλλος τρόπος συντήρησής τους είναι η κατάψυξη.
Θα τα καθαρίσετε μ' ένα βρεγμένο πανί και θα τους κάνετε μια τομή με μαχαίρι στην κυρτή τους πλευρά. Τοποθετήστε τα σε ειδικές σακούλες και καταψύξτε τα. Βγάζετε όσα χρειάζεστε κάθε φορά για να καταναλώσετε. Συντηρούνται για 12 μήνες. 
Ο τρίτος τρόπος που προτείνεται είναι μακροχρόνιος.
Αποξηραίνονται τα κάστανα για δύο μήνες στον ήλιο. Για να προστατευθούν από τη βραδινή υγρασία τα βάζουν στο σπίτι. Τ' αποξηραμένα πια κάστανα για να μαλακώσουν και να μπορέσουν να φαγωθούν τα βουτάνε σε ζεστό νερό.
Αν θελήσετε να διαβάσετε κι άλλα μυστικά του κάστανου μια κι αυτός ο μήνας είναι ο αγαπημένος αυτού του καρπού και θα σας χρειαστούν θα βρείτε εδώ

Πηγή ανάρτησης http://blog.giallozafferano.it/
Πηγή φωτ/φίας     gr.dreamstime.com




Σχόλια