Το παραλήρημα της γυναίκας του μάγειρα.

Σήμερα μαγείρεψα παστίτσιο. Όταν κατάφερα και το 'βαλα για ψήσιμο είδα τη στοίβα των άπλυτων πιάτων και μονολόγησα: Αλήθεια σε τι παραλήρημα θα βρίσκεται καθημερινά η γυναίκα του σεφ!

Φαντάστηκα όλα αυτά τα «μπράβο» που θα εισπράττει ο μάγειρας τούτες τις χαρμόσυνες μέρες κι ούτε ένα τόσο δα μικρούλι «μπράβο» γι' αυτόν που έκανε όλη τη «βρώμικη» δουλειά. Την προετοιμασία, το πλύσιμο, το καθάρισμα και λυπήθηκα.


Πόσες φορές έχω σκεφτεί ότι στις εκπομπές μαγειρικής όταν πέφτουν οι τίτλοι και δείχνουν τους συντελεστές, ποτέ δεν έχει αναφερθεί τ' όνομα της καθαρίστριας!
Θα 'θελα απλά να σας υπενθυμίσω, πως σ' αυτές τις γιορτές, αν θέλετε, επειδή το να νοιάζεσαι κάποιον δεν είναι δεδομένο και υπάρχουν αφανείς ήρωες στα σπίτια όλων μας, ας τους θυμηθούμε. Ας τους πούμε έναν καλό λόγο. Τι ωραίο φαγητό! Σε ποιον δεν θα του άρεσαν αυτές οι κολακευτικές λέξεις;

Σε ποιον δε θα του άρεσε εκεί που έχει ένα «κάρο» δουλειές, ξαφνικά από το πουθενά να βρεθούν βοηθοί σαν τα καλά ξωτικά και να τελειώσουν όλα ως δια μαγείας; 
Γιατί να είναι όλοι ξεκούραστοι και μόνον ένας να είναι όλη μέρα στο «πόδι» και κατάκοπος;
 Όχι, τίποτ'  άλλο θα μου βγάλετε κι άχρηστες τις μάσκες ομορφιάς που σας δίνω.

Μεταξύ μας, δεν πρωτοτυπείτε κιόλας.  Πάει να μην κάνετε τίποτα από τα καθιερωμένα;
Να φτιάξετε ένα απλό, απλούστατο φαγητάκι μόνο και μόνο για να είσαστε όλοι ξεκούραστοι -όσο γίνεται-, αγκαλιασμένοι κι αγαπημένοι. Τίποτ' άλλο.
Δε χρειάζεται να το μάθει ο καλός Χριστούλης.

Η ζωή είναι πάρα πολύ μικρή για να την κουράζουμε με ανούσιες δυσκολίες. 
Να μην ξεχάσετε πως φέτος θα έχουμε πανσέληνο στις 25 Δεκέμβρη. Καλύτερα να βγείτε μια βόλτα για να τη θαυμάσετε. Ας γίνετε εσείς οι μάγοι. 
Μαγέψτε την ίδια τη ζωή σας με τις εμπνεύσεις σας. Ξαφνιάστε την!

Μην ξεχνάτε να μου αφήνετε τα σχόλιά σας. Μου κρατάνε συντροφιά.

Πηγή φωτ/φίας: dreamstime.com

Σχόλια