Στεφάνια δε φτιάχνουμε μόνο την Πρωτομαγιά.

Να σας πω την αλήθεια μου, βαριέμαι πάρα πολύ να στολίσω φέτος χριστουγεννιάτικο δένδρο. Ίσως το ότι ζω μέσα σ' ελαιώνα με βοηθά στο να 'χω αυτήν την έπαρση. Θα δούμε βέβαια μέχρι τέλους τι απόφαση θα παρθεί, διότι ξέρετε, οι  διαθέσεις αλλάζουν καθημερινά.
Σήμερα έφτιαξα στεφανάκια με κάποια από τ' αρωματικά φυτά που χρησιμοποιώ στα σαπούνια και στις κρέμες μου. 
Την ώρα που τα  'φτιαχνα είχα την αίσθηση πως τους απέδιδα ένα μέρος από την ευγνωμοσύνη που τους οφείλω για τις στιγμές που βρίσκονται δίπλα μου όταν δημιουργώ μαζί τους.
Είναι η πρώτη φορά που αποπειράθηκα να κατασκευάσω κάτι τέτοιο και νομίζω πως δεν τα πήγα κι άσχημα. Κλέψτε ιδέες. Είναι πανεύκολα. Εξάλλου δεν κατάλαβα, μόνο την Πρωτομαγιά θα φτιάχνουμε στεφάνια;
ΥΛΙΚΑ

  • σπάγκος
  • πένσα ή κοφτάκι
  • σύρμα εύκαμπτο
  • αρωματικά φυτά ιδίου μεγέθους
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πήρα σπάγκο και μέτρησα την περίμετρο απ' ένα καπάκι κατσαρόλας που μου φάνηκε πως θα ήταν καλό για το τελικό μέγεθος του στεφανιού που ήθελα να φτιάξω.
Εσείς πάρτε οτιδήποτε θεωρήσετε πως θα σας βοηθήσει για να δώσετε το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα στεφανιού που θέλετε να φτιάξετε. 
Κάποιος μπορεί να θέλει να του δώσει τετράγωνη μορφή. Γιατί όχι. Κρίμα που δεν το σκέφτηκα νωρίτερα για να το βλέπατε.

Ο σπάγκος θα είναι ο οδηγός σας. Έκοψα το διπλάσιο μέγεθος αυτού σε σύρμα και 5 εκατοστά ακόμα μεγαλύτερο για να τα μπορέσω τελικά να ενώσω τις άκρες.
Να έτσι.


Όπου τελικά θα καταλήξουν έτσι


Αν σας βολέψει χρησιμοποιείστε σπάγκο για να σταθεροποιήσετε τον κύκλο σας - σε τρία σημεία - κι αρχίστε ανάμεσα στα δυο σύρματα να βάζετε τ' αρωματικά φυτά που διαλέξατε.

Στο πρώτο στεφάνι, σ' αυτό που το έκανα μεγαλύτερο και το έβαλα στην εξώπορτα έβαλα κλωνάρια από καολιά (ποικιλία ντόπιας ελιάς) ή μακρυλιά κι έντυσα το σύρμα ώστε να μη φαίνεται καθόλου και το συνδύασα με δάφνη του Απόλλωνα. Άφησα και σ' ένα κλαδί να φαίνεται ο καρπός της ελιάς.

Στο δεύτερο στεφάνι χρησιμοποίησα κλωνάρια από λεβάντες και δενδρολίβανα. Αυτό το τοποθέτησα στο παράθυρο της κουζίνας.

Κολλήστε ξηρούς καρπούς, φιογκάκια, καρτούλες. Βάλτε τα περιμετρικά σε δίσκους και κεριά. Παίξτε κι επιβάλλετε να παίξουν κι οι υπόλοιποι συγκάτοικοί σας. Έλεος δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν αυτοί. Παραμονή Χριστουγέννων έχουμε σε 2 μέρες!!!

Μέχρι ν' αποξηρανθούν τα στεφανάκια σας θα μοσχομυρίζει το σπίτι. Μετά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο φαγητό, στο τσάι, στη ντουλάπα. Π α ν τ ο ύ.


Λεπτομέρεια στεφανιού


Αν δε μου στείλετε φωτογραφίες από τα δικά σας στεφανάκια δε θα 'στε φίλοι μου.
Να μου είστε όλοι καλά.

Σχόλια