2016: TO ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ!!!

΄Οπως πάντα το 
Goulandris Natural History Museum  μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις αναρτήσεις του. 


Είναι το είδος Pygathrix nemaeus (Red-shanked douc ή Douc langur) και αποτελεί το ζώο – σύμβολο της φετινής χρονιάς για το Κινέζικο Ημερολόγιο! Ανήκει στην οικογένεια των Κερκοπιθηκίδων (Cercopithecidae), τα μέλη της οποίας είναι γνωστά ως Μαϊμούδες του Παλαιού Κόσμου και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι τα κόκκινα πόδια!
Το Κινέζικο Ημερολόγιο συνδέει κάθε Νέο Σεληνιακό Έτος και με ένα διαφορετικό ζώο. Κάθε χρόνο τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο, λαμβάνει χώρα στην Ασία η μεγαλύτερη ετήσια μετακίνηση ανθρώπων στον κόσμο. Εκατοντάδες εκατομμύρια Ασιάτες επιστρέφουν στις οικογένειές τους για να γιορτάσουν το Σεληνιακό Νέο Έτος, μια γιορτή εξαιρετικά σημαντική για αυτούς!
Στις 8 Φεβρουαρίου 2016 το Έτος του Πιθήκου διαδέχεται το Έτος του Προβάτου, με τυχερά χρώματα το λευκό, το μπλέ και το χρυσό, τυχερά νούμερα το 4 και το 9 και τυχερά άνθη το Χρυσάνθεμο (τυπικό είδος: Chrysanthemum indicum L.) και τη Λαγερστροιμία (Lagerstroemia indica) ή Crape-myrtle, ένα είδος κινέζικου διακοσμητικού θάμνου!
Σημειώνεται ότι το Έτος του Πιθήκου, για την παραδοσιακή αστρολογία θεωρείται κατά την αγγλική ορολογία, «Τhe year of common people» (Η χρονιά του «κοινού ανθρώπου»).
Πηγή: wol.jw.orgmirror.co.uk
Φωτό: Ένας νεαρός Douc Langur ζεσταίνεται στην αγκαλιά του πατέρα του, στο Βιετνάμ (του Nguyễn Đăng Đệ)!



Σχόλια