Φτιάξτε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου

Τί σας έχω, τί σας έχω; Μπορεί να 'χετε βαρεθεί το γάλα που κυκλοφορεί. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε και κάτι καινούργιο που έχει αρχίσει να είναι της μόδας.
Να ξέρετε πως και μόνο η χαρά, του κάνω κάθε μέρα και κάτι καινούργιο, εμένα τουλάχιστον με γεμίζει όνειρα, ελπίδες και ψευτοχαρά.
Άσε που αυτό το γάλα που θα σας δείξω το πώς να το φτιάχνετε, γρήγορα και ανέξοδα στο σπίτι σας, θ' αρέσει σε κάποιους, γιατί δεν περιέχει λακτόζη, είναι πηγή ασβεστίου, είναι πολύ ελαφρύ για το στομάχι, δεν έχει χοληστερίνη. Οι θερμίδες του για τα 240 ml είναι 30 - 40.

Ξεκινάμε;

Αποτέλεσμα εικόνας για γάλα αμυγδάλου


Υλικά


  • 1 φλ. τσ. ανάλατα αμύγδαλα με την φλούδα τους
  • 4 φλ. τσ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες

  • Βάζουμε τ' αμύγδαλα σ' ένα γυάλινο μπολ για 8 ώρες τουλάχιστον. Μπορείτε να τ' αφήσετε έως 48 ώρες. Για μένα το καλύτερο είναι να μείνουν να μουλιάσουν ένα ολόκληρο βράδυ . Στο γυάλινο μπολ που λέγαμε, βάζετε 1 φλιτζάνι τσαγιού με τα αμύγδαλα έτσι όπως είναι με τη φλούδα τους και άκοπα. Τα καλύπτετε με νερό. Η επιφάνεια του νερού να είναι τουλάχιστον 2 πόντοι πάνω από την επιφάνεια των αμυγδάλων. Το καταλάβαμε; Το 'χουμε;  Το πρωί που θα σηκωθούμε σουρώνουμε.
  • Ξεπλύντε τα με κρύο νερό
  • Βάλτε τα στο μπλέντερ με 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό. Χτυπήστε τα στη μεγάλη ταχύτητα για 1' - 2΄ λεπτά. Μπορείτε να τα πολτοποιήσετε και στο μούλτι αν δε διαθέτετε μπλέντερ.
  • Θα διαπιστώσετε ότι ήδη το γάλα σας είναι κρεμώδες . Διορθώστε τη γεύση του. Προσθέστε αν θέλετε μέλι, κακάο ή ότι άλλο έχετε ως έμπνευση.
  • Σουρώστε το σε ψιλό σουρωτήρι που περιέχει ύφασμα γάζας ή τσαντίλα. Σφίξτε όσο πιο δυνατά μπορείτε το ύφασμα για να μη χάσετε ούτε μια σταγόνα γάλακτος.
  • Αποθηκεύστε το υλικό σε γυάλινο μπουκάλι, στο ψυγείο για 5 μέρες.
  • Την αμυγδαλόψιχα δεν την πετάτε. Ή την αφήνετε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσει ή τη βάζετε στον φούρνο στους 50°C μέχρι να χάσει εντελώς τα υγρά της. Αυτήν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο γιαούρτι σας ή με τη βρώμη. Μπορείτε ακόμα και αλεύρι αμυγδάλου να φτιάξετε! Τι είπε ο άνθρωπος...
Οι μερίδες που φτιάχνονται με τα παραπάνω υλικά είναι για τέσσερα άτομα ή για τέσσερις φορές.

Την ίδια διαδικασία μπορείτε ν' ακολουθήσετε με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα, σουσάμι.

Να μου το θυμηθείτε θα ικανοποιηθείτε τόσο πολύ που δεν υπάρχει περίπτωση να μην φτιάχνετε αυτό το είδος γάλακτος κι ας μην είστε vegan.

Να δω πότε θα σας βάλω διαγώνισμα για να δω τι μαθαίνετε. 
Να μου περνάτε καλά και να μου αφήνετε τα πολυπόθητα σχόλιά σας.


Πηγή φωτ/φίας: www.glikiazoi.gr


Σχόλια