Η κοπή της πορτοκαλί κολοκύθας

Μην την «περνάτε» για τυχαία. Εξάλλου με τέτοια εμφάνιση μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.
Κατ' αρχάς τη βλέπεις και γεμίζεις ζωντάνια. Είναι πορτοκαλί άρα αμέσως καταλαβαίνουμε ότι περιέχει β-καροτένιο. Τι σημαίνει αυτό; Προστατεύει την ακεραιότητα των κυττάρων μας.

Επίσης για όλους εμάς που μας αρέσει να έχουμε μια «φρέσκια» επιδερμίδα, είμαστε νάρκισσοι τι να κάνουμε, η πορτοκαλί κολοκύθα είναι απ' τα πρώτα λαχανικά που πρέπει να μπουν στη διατροφή μας ακριβώς γι' αυτό το β- καροτένιο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν αυτό το συστατικό μπαίνει στον οργανισμό μας μετατρέπεται σε βιταμίνη Α κι όχι απλά μετατρέπεται,  ενισχύεται! Αυτό σημαίνει αντιγήρανση. 

 

Δεν θα σας πω άλλες ιδιότητές της γιατί θ' ασχοληθώ εκτενέστερα γι' αυτές σ' άλλη ανάρτηση. Απλά θέλω να σας κάνω μια πρώτη παρουσίασή της.


Όσον αφορά για τους σπόρους της, αυτό μόνο θα σας πω και μετά μπαίνω στη σημερινή ανάρτηση που είναι η κοπή της ιδιαίτερης αυτής κολοκύθας, περιέχουν ωμέγα - 3 λιπαρά, βιταμίνη Κ που είναι απαραίτητη στην πήξη του αίματος μας και ψευδάργυρο που είναι απαραίτητος για την αποφυγή του προστάτη και της ανδρικής στειρότητας. Άστε που είναι αγχολυτικοί! 

Ουφ, τα πα και ξένοιασα.


Σήμερα σας έχω ετοιμάσει ένα βίντεο για να δείτε πως μπορείτε αυτήν την υπέροχη κυρία να την καθαρίζετε, γιατί είπαμε δεν είναι ότι κι ότι, είναι σκληρή γκόμενα. Μόνο «εξωτερικά».




     

Σχόλια