Γλάστρα που μεγαλώνει μαζί με το φυτό

Εντάξει δεν μπορείς να πεις πως είναι το απαύγασμα της καλαισθησίας, σαν ιδέα όμως  είναι εξαιρετική.  Το βρήκα ως άρθρο στο spirossoulis.com και σας το παρουσιάζω. Ε,για μην πείτε ότι σας αφήνω απληροφόρητους. Θα κάνει «θραύση» εδώ στη Σαμοθράκη.
Δείτε την Απίστευτη Γλάστρα που Μεγαλώνει Μαζί με το Φυτό

Μέχρι τώρα ξέραμε πως όταν ένα φυτό μεγαλώσει αρκετά θα πρέπει κάποια στιγμή να μεταφερθεί σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. Χάρη στην εταιρία Studio Ayaskan κάτι τέτοιο πλέον δεν είναι απαραίτητο. Δείτε γιατί…
Οι designers της εταιρίας δημιούργησαν μια γλάστρα η οποία μεγαλώνει μαζί με το φυτό της.
Έτσι μεγαλώνει η γλάστρα...
Έτσι μεγαλώνει η γλάστρα...
«Τίποτα δεν μένει ακίνητο στη φύση. Όλα αλλάζουν και κινούνται», λέει ένας από τους δημιουργούς. Το Growth (έτσι λέγεται όλο το σύστημα) λειτουργεί σαν οριγκάμι και μιμείται την ικανότητα των φυτών να μεγαλώνουν και να μεταμορφώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Το ίδιο ακριβώς κάνει και αυτή η γλάστρα.
«Ήμασταν και οι δύο πολύ παθιασμένοι με τη φύση», είπαν οι σχεδιαστές Begum και Bike Ayaskan και συνέχισαν, «Θέλαμε να πούμε μια ιστορία για ένα αντικείμενο κι έναν ζωντανό οργανισμό (μια γλάστρα και ένα φυτό). Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η σχέση που δημιουργήσαμε μεταξύ τους. Θέλαμε να δείξουμε πως κάθε αντικείμενο-όσο απλό κι αν είναι-μπορεί να βελτιωθεί και να αλλάξει».


Σχόλια