Ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη
Σε λίγο καιρό όλοι θα σιγοψιθυρίζουμε αυτή τη μελωδία...

Γι' άλλη μια φορά ο αγαπητός σ' όλους μας παραμυθάς, εγκληματολόγος (!), κερδίζει το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Απλά και μόνο μ' ένα κοτσάνι πετροκέρασου.

Να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.


Το «Little Emily» ελληνιστί «Το κοτσάνι του πετροκέρασου» κέρδισε το βραβείο του καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς, όπως προαναφέραμε, αλλά το ξαναλέμε για να γίνει πλήρως κατανοητό.


  • Πού; 
  • Στις Η.Π.Α. στα KidscreenAwards. 
  • Και τι είναι αυτά τα KidscreenAwards; 
  • Είναι ο σημαντικότερος φορέας βράβευσης σε οτιδήποτε έχει σχέση με παιδικό τηλεοπτικό και διαδικτυακό περιεχόμενο.

Για να καταλάβουμε τη σοβαρότητα του θέματος ένα έχω να σας πω, ή μάλλον να σας γράψω, πως αυτό το βραβείο το διεκδικούσαν η Disney με το «Story Central» και η Play Date Digital με το «My Little Pony».

«Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατρoπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου» δήλωσε για τη νίκη του ο Ευγένιος Τριβιζάς στα Νέα. «Έχω πει συχνά ότι πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Από ένα κοτσάνι πετροκέρασου ξεκίνησε η ιστορία που βραβεύτηκε στo Μαϊάμι σε συνδυασμό με μια ανάμνηση του καλού μου φίλου ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου. 
Η ιστορία δείχνει ότι ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη» είπε ο συγγραφέας στην εφημερίδα. 
«Μπαμπά, νικήσατε τον Ντίσνεϊ!» είπε στο άκουσμα της βράβευσης ο μικρός Γιάννης στον πατέρα του Π. Ράππα, ανιμέιτορ της ψηφιακής εικονογράφησης και δημιουργό της εφαρμογής για κινητά και ταμπλέτες. «Διαδραστικά βιβλία κυκλοφορούν εκατομμύρια κάθε χρόνο ανά τον κόσμο και η βράβευση αυτή δείχνει ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» τόνισε ο ίδιος.
Πηγή ανάρτησης


Σχόλια