Μάσκα με άργιλο

Είμαι fun της μάσκας ομορφιάς κι αυτό γιατί μετά απ' αυτή νιώθω το δέρμα μου να τρίζει από καθαριότητα και ν' αλλάζει η υφή του.

Ίσως κάποιοι να έχετε παρατηρήσει ότι τις μάσκες ομορφιάς προτιμώ να τις βάζω ανάρτηση για το Σαββατοκύριακο κι αυτό γιατί τότε βρίσκουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας.

Διώξτε τους πάντες από το σπίτι και μη φοβάστε να γίνετε όμορφες.
Μια φορά την εβδομάδα κάνετε απολέπιση και μετά μάσκα ομορφιάς στο πρόσωπο και στο σώμα όσες από σας μπορείτε. Σίγουρα θ' ανταμειφθείτε.
Θα με θυμηθείτε όταν μετά από λίγο καιρό θα παρατηρείτε να σας κοιτούν ή κάποιοι να σας λένε γεμάτοι απορία «μα τι έκανες στο πρόσωπό σου κι είναι τόσο ωραίο;»
Πιστέψτε με.

Αποτέλεσμα εικόνας για μάσκα ομορφιάς με άργιλο

Οι ωραιότερες μάσκες ομορφιάς γίνονται με άργιλο. Υπάρχουν διάφορα είδη που απευθύνονται σε διάφορες ηλικίες κι απαιτήσεις δέρματος. Προς το παρόν ας ξεκινήσουμε με τον απλούστερο και σιγουρότερο, τον πράσινο άργιλο.

Ελπίζω  να μπορείτε ακόμα να τον αγοράζετε σαν σκόνη από τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Ο λόγος που δεν θέλω ν' αγοράζετε τους έτοιμους είναι γιατί απλούστατα θα μπορείτε κάθε φορά να τον εμπλουτίζετε ανάλογα την εποχή και τη διάθεσή σας με στοιχεία.

Σήμερα θα σας πω την απλή εκδοχή του.

Κατ' αρχάς τον βάζουμε σε καθαρό δέρμα.

Υ λ ι κ ά
1 γυάλινο ή πλαστικό μπολ.
1 κ.γλ. πράσινο άργιλο
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. νερό

Π α ρ α σ κ ε υ ή

Δεν είναι από παραξενιά που ζητώ ο άργιλος να μπαίνει σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο απλά δεν επηρεάζεται απ' αυτά τα σκεύη. Θα επέμενα 
 επίσης να μάθετε να χρησιμοποιείτε ξύλινο κουτάλι. Ο λόγος είναι πως πολλές φορές κάποιοι άργιλοι επενεργώντας πάνω τους μεταλλικά αντικείμενα χάνουν τις ιδιότητές τους.
Με τον πράσινο άργιλο δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα!

Βάλτε στο γυάλινο μπολ τον άργιλο μετά το ελαιόλαδο και λίγο λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού νερό. Ανακατεύετε. Η μάσκα πρέπει να γίνει πηχτή. 
Με τα δάκτυλά σας στάζετε σταγόνα, σταγόνα νερό αν χρειάζεται, για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Απλώνετε τη μάσκα απαλά με τις άκρες των δακτύλων σας αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα.
Αφήστε την να δράσει για 20' λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί τα ευαίσθητα πρόσωπα θα δυσαρεστηθούν κι ίσως να ερεθιστούν. Να την αφαιρέσετε προτού στεγνώσει εντελώς.

Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό ξεκινώντας από το μέτωπο προχωρήστε προς τα μάγουλα και στη συνέχεια στο πιγούνι και τη μύτη.

κ.γλ. κουταλάκι του γλυκού

Μην έρθει σ' επαφή το προϊόν  με τα μάτια όχι ότι θα πάθετε «κάτι» μια και είναι φυσικό υλικό, απλά θα χρειαστεί να ξεβγάλετε αρκετές φορές τα ματάκια σας και θα ερεθιστούν. 

Είπαμε τη μάσκα την κάνουμε για να χαλαρώσουμε και να ομορφύνουμε όχι να γίνουμε όμορφες με μάτια τούμπανο!

Μετά τη μάσκα αφού πιάσουμε πενταμάλακο δέρμα βάζουμε κρέμα προσώπου για να ενυδατωθεί.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο λαιμό, ντεκολτέ, και σ' ολόκληρο το σώμα. Ξεκινήστε όμως με το πρόσωπο να τον συνηθίσετε, να τον ελέγξετε και να τον αγαπήσετε και μετά βλέπετε και το κορμί.

Ω, ρε μάγκα μου ζημιές.

 Άντε καλή έξοδο ομορφιές μου, μη μου κλειστείτε μέσα και σας δει μόνο ο καθρέφτης σας και θαμπωθεί. Κρίμα θα 'ναι...



Πηγή φωτογραφίας: naturallyhandmade.wordpress.com

Σχόλια