Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων

Είναι πασίγνωστο πλέον ότι ο πρώτος παράγοντας που βοηθά στην ανάπτυξη της μούχλας είναι η υγρασία. Αυτό συμβαίνει και θα εξακολουθεί να συμβαίνει πάντα και παντού πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη.
Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι η μούχλα αν βρει υγρασία δεν θα πει α, εδώ είναι πόδι δεν μπαίνουμε, εδώ είναι τοίχος μπαίνουμε. Θα κοιτάξει να μείνει και να εγκατασταθεί μόνιμα.
Αυτό μπορεί να συμβεί και στο πλυντήριο ρούχων!

Από τα φυλλάδια των κατασκευαστριών εταιριών παίρνω τις πληροφορίες για το πώς πρέπει να καθαρίζω τα φίλτρα του πλυντηρίου. Για το λάστιχο όμως, εκεί όπου προσαρμόζεται η πόρτα κανείς δεν σου λέει πώς να το καθαρίσεις και πολλές φορές ούτε που το φαντάζεσαι ότι πρέπει.

Να ξέρετε πως αν τα φρεσκοπλυμένα ρούχα μοσχομυρίζουν μουχλίλα σηκώστε μανίκια, βάλτε γάντια και πάμε για να εξολοθρέψουμε τον εχθρό.


Ωραία φωτογραφία ε;

Αν ανοίγοντας το λάστιχο διαπιστώσετε πως υπάρχει γλίτσα και τα πράγματα είναι λίγο φρίκη, 
  1. Παίρνετε ρολό κουζίνας και προσπαθείτε να αφαιρέστε όσο περισσότερο μπορείτε από αυτό το προϊόν.
  2. Παίρνετε οξυζενέ και ψεκάζετε μ' αυτό όλη την επιφάνεια του λάστιχου. Ήρθε η ώρα για να πιείτε μια τζούρα καφέ.Το διάλυμα θα πρέπει να «μείνει» για μισή ώρα.
  3. Μετά το μισάωρο ελέγξετε την κατάσταση του ελαστικού δακτυλίου κι αν με ρολό κουζίνας καθαρίσει τότε τη γλιτώσατε, αλλιώτικα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη.
  4. Φτιάξτε διάλυμα από μισή χλωρίνη μισό καυτό νερό και ψεκάστε. Αφήστε να δράσει για μισή ώρα. Μετά απ' αυτό το τελευταίο μισάωρο...
  5. Με παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε  καλά ιδιαίτερα τις τρύπες που θα βρείτε. Ναι το λάστιχο διαθέτει και τρύπες. Ίσως σας βοηθήσει σ' αυτό το σημείο κι η μπατονέτα. Προς θεού μη μείνει μέσα στην τρύπα. Εκεί  παίρνουμε το 11888 φέρνουμε τον κατάλληλο μάστορα για να μας επισκευάσει το μηχάνημα κι εμείς τρέχουμε να πούμε τον πόνο μας στο κοντινότερο κομμωτήριο.
  6. Αν δεν έχει συμβεί κάτι μοιραίο μετά το μισάωρο που αφήσαμε να ενεργήσει η χλωρίνη, βάζουμε να λειτουργήσει το πλυντήριο στο πιο γρήγορο πρόγραμμα χρησιμοποιώντας όμως την πιο ζεστή του θερμοκρασία.
  7. Μετά την πλύση ελέγχουμε την κατάσταση του λάστιχου. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερα απ' ότι ήταν. Για να καθαρίσει όμως και το λάστιχο του πλυντηρίου αυτό που διώχνει το νερό προς την αποχέτευση πρέπει να βάλουμε 1 φλιτζάνι του καφέ λευκό ξίδι στη θήκη του απορρυπαντικού. Ποτέ μα ποτέ να μη γίνει ανάμιξη χλωρίνης - ξιδιού!
  8. Βάλτε το πλυντήριο να λειτουργήσει πάλι στο πιο γρήγορο πρόγραμμά του και στην πιο καυτή θερμοκρασία του.
Αυτό ήταν. Ο εχθρός δεν υφίσταται. Μετά απ' αυτήν την ταλαιπωρία δεν ξεχνάμε να αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα ώστε να μην μαζεύετε υγρασία μέσα στη συσκευή και μια το φορά τον μήνα να το καθαρίζουμε με λίγο οξυζενέ για να μην καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε χλωρίνη.

 Άντε ώρα για ένα σωστό καφέ.


Πηγή φωτογραφίας: lifeanddecoration.blogspot.com

Σχόλια