Νηστίσιμα κουλουράκια με άποψη

Πιστεύω πως τα κουλουράκια που σας προτείνω σήμερα θα τ' αγαπήσετε είτε νηστεύετε είτε όχι.

α) γιατί είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή τους
β) γιατί είναι δυναμωτικά
γ) γιατί είναι ιδιαίτερα



Υ Λ Ι Κ Α
  • 2 φλ. τσ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. τσ. λάδι
  • 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κοφτό σκόνη πιπερόριζας (τζίντζερ)
  • 1/4 φλ. τσ. μέλι
  • 4 κ.σ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γλ. κοφτό σόδα
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η 
  1. Σε λεκάνη βάζουμε τα: αλεύρι, λάδι, ζάχαρη, τζίντζερ και τ' ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  2. Ανακατεύω σ' ένα ποτήρι το μέλι με το νερό και τη σόδα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνω στη λεκάνη με τα προαναφερθέντα υλικά.
  3. Απλά συνεχίζετε το ανακάτεμα με τα χέρια σας. Όχι πολύ, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνετε το νέο μείγμα στον πάγκο σας.
  4. Πάρτε τον πλάστη και ισιώστε το ακανόνιστο υλικό σας. Δώστε σχήμα στα κουλουράκια σας μ' ένα κουπ - πατ. Μεταφέρετε με σπάτουλα τα κουλουράκια στο ταψί.

      5. Απλώστε λαδόκολλα στο ταψί.
     6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10' λεπτά.  Δοκιμάζουμε             να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα. Μην τα ψήσετε παραπάνω. Σκληραίνουν όταν                     κρυώσουν.

Μου βγήκαν γύρω στα 45 κομμάτια με κουπ - πατ μαργαρίτα.


το κουλουράκι σε φυσικό μέγεθος 


Τη συνταγή την πήρα κάποτε, από το www.sintagespareas.gr 




Σχόλια