Τι κάνουμε όταν μας τσιμπήσει φίδι


Ξύπνησαν τα έρμα τα φίδια κι άρχισαν οι μύθοι κι οι υστερίες. Ό,τι δεν γνωρίζουμε δεν μπορούμε να τ' αντιμετωπίσουμε. 
Ένα είναι το σίγουρο. Έχουμε επιβιώσει από ανθρώπινες οχιές, τις αληθινές θα φοβηθούμε;

Απ' όλα όσα διάβασα, έκανα μια περίληψη και σας την αφιερώνω. Μη νομίζετε μαζί σας μαθαίνω κι εγώ.


Κατ' αρχάς δεν κυκλοφορούμε στους αγρούς,  στα βουνά και στους μπαξέδες αυτή την εποχή χωρίς να φοράμε γαλότσες ή άρβυλα! Τ' ακούς Ειρήνη; Τ' ακούω, απαντάω και συνεχίζω.

Αποτέλεσμα εικόνας για έμβολο για τσιμπήματα εντόμων
Το έμβολο για τα τσιμπήματα εντόμων & φιδιών

Πώς το χρησιμοποιούμε

Αν, λέμε αν, συμβεί και μας δαγκώσει το έρμο το φιδάκι κοιτάμε εμείς οι αδαείς,  έχω δυο τσιμπήματα ή σειρές ολόκληρες. 
Αν δούμε σειρές, τότε την πέφτουμε για ύπνο. Το φίδι ήταν ακίνδυνο.
Αν δούμε δυο τρύπες, τότε δεν πανικοβαλλόμαστε! Έχουμε δυο ώρες μπροστά μας μέχρι να πούμε αντίο σ' αυτή τη ζωή. Όπου και να 'μαστε κάποιο νοσοκομείο θα βρούμε!

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να παρατηρήσουμε τον χώρο που θα πάμε για να ξαποστάσουμε. Αν έχει προλάβει κι έχει «πιάσει» τη θέση ο φίλος μας ο φίδις την «πατήσαμε».

Καθόμαστε κάτω από δροσιά. Αν είμαστε μόνοι κι έρμοι σ' αυτή τη ζωή, καλούμε 166 ή πυροσβεστική υπηρεσία και τους λέμε πού είμαστε, πώς μας λένε κι αν γνωρίζουμε το είδος του «φίλου» που μας δάγκωσε. Αυτή την ενέργεια την κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Αν αρχίσει η παρενέργεια του δηλητηρίου κι αρχίσουν τα τραυλίσματα άντε να μας δω μετά τι συνομιλία θα κάνουμε.

Κάναμε το τηλεφώνημα; Αράζουμε στη δροσιά. 

Βγάζουμε ρολόγια, δαχτυλίδια, βραχιόλια ή οτιδήποτε θα μπορούσε να μας ενοχλήσει αν πρηστεί η περιοχή. Ε, να μη χρειαστεί να κοπεί τ' ακριβό μας δαχτυλιδάκι. Πέρασε από ΕΝΦΙΑ μην την «πατήσει» τώρα από ένα «φίλο»!

Πίνουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε. Αυτό γίνετε για να μην αφυδατωθούμε. Φυσικά δεν πίνουμε αλκοόλ, δεν καπνίζουμε και δεν παίρνουμε παυσίπονο!
Δεν παίρνουμε ναρκωτικές ουσίες ή μορφίνη.

Αν έχουμε ήπιο αντισηπτικό μαζί μας, όπως σαπούνι, οξυζενέ τότε πλένουμε την πληγή. Καλά ποιος έχει σαπούνι στην τσάντα του, ούτε εγώ που είμαι σαπωνοποιός!

Στα φαρμακεία υπάρχουν κάποια εκπληκτικά πλαστικά αντικείμενα, σαν έμβολα που ρουφούν το δηλητήριο εντόμων κι ερπετών. Αγοράστε το κι όπου πηγαίνετε αυτή την εποχή καλό θα είναι να το έχετε στην τσάντα σας. Αν λοιπόν, μας τσίμπησε ο «φίλος» που λέγαμε, τότε κάνουμε σε κάθε τρύπα 3 με 4 φορές άντληση.

Μην μας δω αλά Ράμπο στυλ να σχίζουμε πληγές και να ρουφάμε δηλητήρια γιατί αυτό το σενάριο πλέον όπως μας ενημερώνουν οι καλοί γιατροί δεν ΙΣΧΥΕΙ. Άστε που με την περιοδοντίτιδα και την ουλίτιδα που κυκλοφορεί βλέπω να μεταφέρουμε το δηλητήριο.

Το άλλο σας το 'πα. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΓΟ. Δεν δένουμε σφιχτά αν δεν ξέρουμε, την πληγή. Κι αυτό το σενάριο καταρρίφθηκε.

Μην ξεχαστούμε κι αφηρημένα βάλουμε τα χέρια σε πρόσωπο ή μάτια.

Δεν σπάμε τις κύστες που τυχόν έχουν δημιουργηθεί γύρω από το τραύμα. Μανία να σπάμε ό,τι μοιάζει με σπυρί.

Αν συντροφεύετε τον πάσχοντα διατηρήστε τον ζεστό και ήρεμο. Λέγετε ωραίες ιστορίες, μην αρχίσετε την κρεβατομουρμούρα του τύπου «σου τα 'λεγα κι εσύ δε μ' άκουγες»  και διάφορα τέτοια.

Αν δεν ξέρετε μην κάνετε τ ί π ο τ α. Είναι το καλύτερο.

Πάντως μια μέρα που έτυχε αμέριμνη να περπατώ στον ελαιώνα συναντήθηκα μ' έναν απ' αυτούς τους «φίλους». Συνέβη ακριβώς αυτό που περιγράφει ένα γνωστό μας ρητό
« φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Άστε που στο τέλος λυπήθηκα το «θεριό» γιατί είχε φύγει τρομοκρατημένο...

Καλά να μου είστε.

Πηγή ανάρτησης: newsmessinia.blogspot.com
                                city.sigmalive.com
                                www.incardiology.gr
                                www.amynastospiti.gr/

Πηγή φωτογραφίας: www.nature1.gr
                                     www.hbshop.gr

Σχόλια