Οκτώ φυτά για να κοιμηθείτε καλύτερα, ή μήπως όχι

Θυμάστε που μας μάθαιναν στο μάθημα της φυσικής ιστορίας πως πρέπει ν' αφαιρούμε τα φυτά από τον χώρο που κοιμόμαστε; Είχε άμεση σχέση με τη βιολογική συνήθειά τους το βράδυ ν' αποβάλλουν διοξείδιο του άνθρακα.
Νέες έρευνες μας ενημερώνουν πως υπάρχουν κάποια φυτά που μας βοηθούν στον ύπνο γιατί διαθέτουν κάποιες ιδιαίτερες ιδιότητες. 
Τι να πω, επειδή οι έρευνες κάθε φορά αλλάζουν, ας δούμε τα πλεονεκτήματα των φυτών που μας παρουσιάζουν αλλά κι εμείς ας μη μετατρέψουμε τον χώρο μας σε ζούγκλα!


καλύτερο ύπνο

Γιασεμί: Διαπιστώθηκε πως κοιμόμαστε καλύτερα παρέα του, μια κι η μυρωδιά του μειώνει το άγχος μας. Βοηθά να ξυπνήσουμε ολόφρεσκοι και γεμάτοι από καλή διάθεση.

καλύτερο ύπνο

Λεβάντα: Σιγά μην λείψει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή. Με την μυρωδιά της απελευθερώνονται καταπραϋντικές και κατευναστικές ουσίες που επιδρούν ηρεμιστικά στον οργανισμό. 

καλύτερο ύπνο

Γαρδένια: Είναι λίγο περίεργο το πώς θα μπορέσει κάποιος να κοιμηθεί με τόσο έντονη μυρωδιά. Λένε πάντως πως επιδρά πάνω μας όπως ακριβώς και το valium.

καλύτερο ύπνο

Σανσεβέρια ή "γλώσσα της πεθεράς" ή  "γλώσσα του διαβόλου" ή "φυτό φίδι". Είναι ένα φυτό απαραίτητο για τα σπίτια του αστικού κέντρου.
Έχει την ιδιότητα να απορροφά τοξίνες και τοξικά στοιχεία από τον αέρα και για αυτό θεωρείται ιδανικό για να καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού μας. Αλλάζει την ποιότητα του ύπνου μας.

καλύτερο ύπνο

Αλόη: Άλλος Μάρτης που δεν θα μπορούσε να λείψει από τη Σαρακοστή. Βάλτε την στο σπίτι σας και θα δείτε τα επιβλαβή ρυπογόνα στοιχεία που περιέχονται στα χημικά προϊόντα καθαρισμού να εξαφανίζονται. Λέγεται πως όταν η ποσότητα από αυτά τα επιβλαβή χημικά στοιχεία βρίσκονται σε υπερβολή στην ατμόσφαιρα του σπιτιού, τα φύλλα της αλόης εμφανίζουν καφέ κηλίδες!  Αν δεν τη βάλετε στην κρεβατοκάμαρα, βάλτε την στην τουαλέτα!

καλύτερο ύπνο

Κισσός: Είναι πανεύκολο, όμορφο και πολύ εύκολο να γίνει η βάση σύνθεσης με άλλα φυτά κι απορροφά την φορμαλδεΰδη του εσωτερικού χώρου. Ζητά μέτριες θερμοκρασίες και μέτρια έκθεση στον ήλιο.

καλύτερο ύπνο

Δράκαινα: Απομακρύνει τα τοξικά στοιχεία της ατμόσφαιρας όπως το ξυλόλιο, το τριχλωροαιθυλένιο και τη φορμαλδεΰδη. Μήπως τελικά γι' αυτό παχαίνουμε; Πάντως για περισσότερες πληροφορίες αυτών των δυσνόητων λέξεων επισκεφτείτε το wikipedia. Θέλει τον ήλιο του! 

καλύτερο ύπνο

Πόθος: Άλλη μια εκδοχή για να καθαρίσουμε τη φορμαλδεΰδη από την ατμόσφαιρα της κρεβατοκάμαρας μας. Αντέχει το κρύο αλλά αγαπά τη ζέστη. Μπορεί να επιβιώσει σε υψηλές θερμοκρασίες με την προϋπόθεση ότι υπάρχει αρκετή υγρασία στο περιβάλλον. Απλά ψεκάζουμε τα φύλλα του με χλιαρό νερό!

Αδέλφια αν δεν τα καταφέρετε να κοιμηθείτε ευχάριστα στο σπίτι σας βγάλτε το κρεβάτι στο μπαλκόνι. Ήρθε η άνοιξη, μέχρι τον χειμώνα έχει ο Θεός...




Σχόλια