Πώς διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκες οι φράουλες

Φράουλες. Τώρα είναι η εποχή τους. Αυτό το φρούτο δεν είναι τυχαίο. Είναι η προσωποποίηση της βιταμίνης C. Ο γλυκός πειρασμός στις ώρες της υπογλυκαιμίας που δεν χρειάζεται να του αντισταθείς.

Η φράουλα είναι ζουμερή μα ντελικάτη κι εύθραυστη. Μαλακώνει και χαλά εύκολα. 
Ας μάθουμε να την διατηρούμε σωστά.



Οι φράουλες είναι γλυκά φρούτα.


Κατ' αρχάς αγοράζουμε αυτές που έχουν ζωηρό κόκκινο χρώμα. Που είναι τραγανές κι όχι μαλακές.

Τις βάζουμε αμέσως σ' ένα γυάλινο δοχείο που κουμπώνει αεροστεγώς.

Δεν τις πλένουμε  για να τις αποθηκεύσουμε γιατί το νερό είναι η αιτία που τις μαλακώνει και τις μουχλιάζει.

Δεν αφαιρούμε τα πράσινα στελέχη τους παρά μόνο όταν είναι για να τις καταναλώσουμε.

Τις τοποθετούμε κατ' ευθείαν στο ψυγείο.

Να είστε σίγουροι πως μ' αυτόν τον τρόπο θα τις έχετε κοντά σας για πέντε με επτά μέρες.

Για οδηγίες φυτέματος θα βρείτε οδηγίες σε παλαιότερη ανάρτηση ΕΔΩ

Για συνταγές ΕΔΩ, ΕΔΩ & ΕΔΩ

Να μου περνάτε όσο πιο γλυκά μπορείτε.


Πηγή: www.geeksonfood.com



Σχόλια