Ομελέτα σπαραγγιών

Είναι απίστευτα τα δώρα που μας χαρίζει απλόχερα η φύση τούτη την εποχή.  Εκεί που μάζευα τα πρώτα Μαγιάτικα τριαντάφυλλα ανακάλυπτα την πρώτη καλέντουλα και κάτω στο χώμα ν' ανθίζουν οι φράουλες. Είχα ξεχάσει να κοιτάξω στον φράχτη. Μα σαν πέρασα από κει τα είδα και μονολόγησα «δεν υπάρχει περίπτωση λοξοδρόμησης σχεδίου, σήμερα τρώμε ομελέτα με σπαράγγια»!

Ξέρετε είναι αυτές οι μέρες που όλοι με θυμούνται και περνάνε να με επισκεφτούν. Όλοι θέλουν έστω και για μια φορά τον χρόνο να δοκιμάσουν αυτόν τον λουκούλλειο μεζέ! 


Το να φτιάξεις αυτήν την ιδιαίτερη ομελέτα δεν απαιτείται ούτε γνώση, ούτε χρόνος. Μόνο όρεξη.

Υ Λ Ι Κ Α για 2 άτομα

  • 4 αυγά
  • σπαράγγια
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
  • Μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα ρίχνετε το επιθυμητό αλάτι και τα σπαράγγια. Ελέγχετε το πότε έβρασαν τρυπώντας τα μ' ένα μαχαίρι.
  • Τα στραγγίζετε.
  • Σ' ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και τα τσιγαρίζετε.
  •  Ρίχνετε τα κτυπημένα αυγά που τους έχετε ρίξει αλάτι και πιπέρι.
Αυτό ήταν. Τόσο απλό μα και τόσο υπέροχο.

Για περισσότερες οδηγίες μαγειρικής μπορείτε να επισκεφτείτε παλαιότερη ανάρτηση ΕΔΩ και ΕΔΩ. Τον τρόπο και τον χρόνο  αποξήρανσής τους ΕΔΩ.

Καλή βδομάδα σ' όλους σας.





Σχόλια