Μια μαρμελάδα φράουλα αλλιώτικη από τις άλλες

Γέμισε ο τόπος από κόκκινες, γλυκές πινελιές! Είναι οι λατρεμένες φράουλες κι είπα να παίξω λίγο μαζί τους.
Δεν θέλω να τις κάνω μια απλή μαρμελάδα, θέλω να τις «πειράξω» για να' χουν αυτό το «κάτι».
Βρήκα συνταγή. Δεν κατάφερα ακόμα να τη φτιάξω αλλά είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμά της.
Πάμε να σας την αποκαλύψω.


Strawberry Jam with balsamic
Υλικά

6 φλ. τσ. φράουλες
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 ξυλάκι βανίλια
1 κ. γλ. μπαλσάμικο ξίδι 

Παρασκευή Συνταγής

Βάλτε τις φράουλες σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο (μυστικό που ισχύει για όλες τις μαρμελάδες). Συμπληρώστε τη ζάχαρη και τα σπόρια της βανίλιας. Ήρθαν τ' αρώματα;

Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα κι αφήστε το υπέροχο αυτό υλικό για μια ώρα να βγάλει αβίαστα τους χυμούς του, σε θερμοκρασία δωματίου.
Τώρα οι φράουλες έχουν βγάλει αυτό το εκπληκτικό ζουμάκι τους κι η ζάχαρη έχει λιώσει. Απαγορεύεται να μπει δάκτυλο για να ελεγχθεί και καλά η γεύση. Μια χαρά είναι. Μη είπα!

Ας ξεκινήσει το μείγμα να σιγοβράζει. Θέλουμε μέτρια θερμοκρασία. Ωχ, Παναγία μου πώς είναι δυνατόν να μην αμαρτήσεις με τέτοια ομορφιά.
Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά. Την κατσαρόλα τη θέλουμε ξεσκέπαστη. Θέλουμε να ζήσουμε από κοντά το θαύμα για 45 με 50 λεπτά. Μην ξεχάσετε να καλύψετε την υπόλοιπη επιφάνεια της ηλεκτρικής κουζίνας με χαρτί, γιατί καλό το θαύμα αλλά άμα χρειαστούμε κι ένα τζίνι για να καθαρίσουμε, δε λέει.

Μετά απ' αυτό το διάστημα θα έχει πήξει το υλικό μας. Μην ξεχνάτε να ρίχνετε κανένα ανακατεματάκι πού και πού.

Πάρτε το εργαλείο που πολτοποιούμε τις πατάτες και πολτοποιήστε τις φράουλες. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει γι΄ άλλα 10 λεπτά. Κάντε τη δοκιμή με το πιατάκι για όσους είναι κατανοητή. Για τους υπόλοιπους - σαν και μένα, δένετε τη μαρμελάδα στους 104 βαθμούς.

Προσθέστε το μπαλσάμικο ξίδι. Ανακατέψτε και βράστε σε σιγανή θερμοκρασία για μερικά ακόμα λεπτά.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία σας. Γεμίστε αποστειρωμένα βαζάκια και περιμένετε να κρυώσουν.

Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε. 
Ακολουθεί βίντεο. Πιστεύω ότι τώρα που διαβάσατε τις οδηγίες θα το κατανοήσετε καλύτερα κι ας μην γνωρίζετε τη γλώσσα.

Παιδιά καλή επιτυχία. 
Αδελφούλη καλοτάξιδος, πολύχρονος και να 'ναι η ζωή σου τόσο γλυκιά κι ιδιαίτερη όσο αυτή η μαρμελάδα.




Πηγή ανάρτησης: foodandstyle.com

Σχόλια