Έχει κι η Σαμοθράκη «Απέραντο Γαλάζιο»

Σήμερα για όσους δεν το κατάλαβαν είναι Παρασκευή! Η ξεκούραση του Σαββατοκύριακου ξεκινά για τους περισσότερους από σας. Η ανάρτηση αυτή, αφορά αυτούς που ήδη βρίσκονται στο νησί μας, στη Σαμοθράκη, για όσους πρόκειται να μας επισκεφτούν αυτό το καλοκαίρι, μα και για όσους από σας είναι στα όνειρά σας ο προορισμός αυτός.

Λένε πως αυτό το διήμερο θα είναι αρκετά ζεστό. Όρεξη να 'χετε για μαύρισμα στις παραλίες και τσιπουροκατανύξεις. Οπότε εδώ είμαι εγώ για να σας διαφωτίσω με καινούργια, «ψαγμένα» στέκια.


Πες πως θέλετε να κολυμπήσετε στην Παχιά Άμμο. Όνομα και πράγμα. Θα πάτε λοιπόν, στο νότιο μέρος του νησιού. 

Παρατηρείστε τον χάρτη στο αριστερό και κάτω μέρος του. Μακρυλιές λίγο πιο δεξιά Πλατάνι, ακόμα πιο δεξιά εκεί που εκ παραδρομής δεν έχει ονομασία ο χάρτης,  είναι η Παχιά Άμμος. Εκεί κολυμπάτε. Υπάρχει μέρος με ξαπλώστρες και καφεδάκι. Για όσους προτιμούν κάτι πιο μοναχικό, είναι σίγουρο πως θα καταφέρουν να το βρουν, μια κι η παραλία είναι μεγάλη.

Σαν κάνετε το μπανάκι σας και θελήσετε να δείτε την Παναγιά την Κρεμνιώτισσα ο δρόμος, αν και χωματόδρομος, είναι αρκετά καλός. Μην φοβηθείτε υπάρχει ταμπέλα να σας κατευθύνει. Η θέα από κει θα σας ανταμείψει.

Μετά από τόσο μπάνιο και θρησκευτική κατάνυξη νομίζω ότι το στομάχι αρχίζει και γουργουρίζει. Εδώ είμαστε, πάμε πίσω στις Μακρυλιές. 
Δυστυχώς δεν υπάρχει ταμπέλα για να σας διαφωτίσει. Όμως θα το καταλάβετε γιατί παιδιά  έξυπνα  είσαστε και γιατί ο δρόμος της επιστροφής σάς οδηγεί σ' αυτήν την παραλία. 
Ακριβώς μπροστά σας θα βρείτε «Το απέραντο γαλάζιο». Μαγαζί με τσιπουρομεζέδες, ψαράκια, μπυρίτσες (ήδη έχουν αρχίσει και μου πέφτουν τα σάλια) κι ό,τι άλλο τραβήξει η όρεξή σας σε πολύ χαμηλές τιμές! 

Με ενημέρωσαν δε, πως είναι ανοιχτά από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ. 
Το μαγαζί είναι ολοκαίνουργιο κι η ιδιοκτήτρια του η Ρίτσα έχει σαν μεράκι της να μην σας αφήσει να φύγετε στεναχωρημένοι.

Δείτε φωτογραφίες, έτσι για να πάρετε μια ιδέα και σας δίνω και το τηλέφωνό της για κάθε ενδεχόμενο.


Όπως φαίνεται απ' τον δρόμο

Η είσοδος του



Η θέα του

και το τηλέφωνό της.

Μην σας μπερδεύει που γράφει Λάκκωμα.
Είναι ακριβώς πάνω στην παραλία των
Μακρυλιών

Α, και μην ξεχνιόμαστε, σας θέλω δροσερούς. Πίνετε εκτός από τσίπουρα και πολλά νερά. Διότι ως γνωστόν, ο καλύτερος μεζές του τσίπουρου, είναι το νερό!

Καλά να μου περνάτε! Θα τα ξαναπούμε τη Δευτέρα.


Χάρτης Σαμοθράκης: http://samothraki-house.com/the-island/how-to-get-here/








Σχόλια