Στα βόρεια της Σαμοθράκης

Μια βδομάδα πέρασε από την τελευταία φορά που βρέθηκα γραπτώς κοντά σας. Δεν είναι πως δεν μου λείψατε. Κάθε μέρα ήσασταν στη σκέψη μου, μα με «πήρε» η κάτω βόλτα. 
Να τώρα λίγο να φτιάξω αυτό το σαπούνι. Λίγο ακόμα να τελειοποιήσω μια κρέμα. Τα βότανα να μπουν στα λάδια κι όλα αυτά με κρατούσαν μακριά σας.

Κάπως έτσι δεν γίνεται και με τις σχέσεις; Λίγο το ένα να προλάβω, λίγο τ' άλλο να κοιτάξω κι ο καιρός περνάει και δεν έχεις ρίξει μια ματιά σ' ότι περισσότερο αγαπάς. 

Δεν φτάνει που 'χες καιρό να γράψεις, μας άρχισες και τη βαριά φιλοσοφία, θα πείτε και με το δίκιο σας.
Θα συνεχίσω με ευχάριστα θέματα. Μέσα απ' τις δουλειές πρόλαβα το Σάββατο κι έκανα μια υπέροχη εκδρομή στο βόρειο μέρος του νησιού.
Θα σας κάνω τις περιγραφές μου κι αν σας φέρει ο δρόμος στο νησί, θα είστε κατατοπισμένοι.


Ξεκινάμε με τον χάρτη της Σαμοθράκης, έτσι για να καταλαβαίνετε σε ποια μέρη θ' αναφερθώ. Μην νομίζετε, δεν θα 'ναι και πολλά, μια εκδρομούλα έκανα.




Αφετηρία οι Μακρυλιές. Όπως κοιτάτε τον χάρτη κάτω και αριστερά. Εμείς θα έπρεπε να κάνουμε τον γύρο του νησιού ώστε να φτάσουμε κάτω και δεξιά στον χάρτη, στους Κήπους. Όχι δεν υπάρχει κατευθείαν δρόμος από Μακρυλιές για Κήπους γιατί γεωφυσικά δεν είναι εύκολο. Για να προλάβω αυτούς που έχουν απορίες.

Την πρώτη στάση την κάναμε στα Θέρμα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή μας όταν είδαμε να' χει ανοίξει καινούργιο και καλαίσθητο μαγαζί ακριβώς πάνω στον δρόμο και δίπλα στη θάλασσα.
Όσοι μας έχετε επισκεφτεί, θα το αναζητήσετε εκεί όπου ο τοίχος γράφει «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ». Σήμα κατατεθέν της περιοχής. 

Για να φανεί στη φωτ/φία το «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ» κόπηκε ο δεύτερος ιδιοκτήτης του μαγαζιού, η Γιώτα.
Πάλι καλά που φαίνεται κι ο Θανάσης!







Ξεκινάς με καφεδάκια και συνεχίζεις με τα πατροπαράδοτα τσίπουρα κι αν κάνεις το μπάνιο σου και δεν θέλεις να σταματήσεις, συνεχίζεις στο KAFTER. Πέρα απ' την «ψαγμένη» μουσική του, αν είσαι τυχερός, μπορεί να σου «κάτσει» liv-άκι κι όχι μόνο αυτό, τα παιδιά, ο Θανάσης κι η Γιώτα (ιδιοκτήτες του μαγαζιού) δεν έχουν ησυχία. Επειδή θα 'χετε «λυσσάξει» στην πείνα όλη μέρα στο πόδι, θα βρείτε να φάτε γιατί έχουν κανονίσει να σας προμηθεύσουν με σάντουιτς, τυρόπιτες, κρουασάν σοκολάτας -σταματήστε να ξερογλείφεστε- και διάφορα ακόμα που ήδη τώρα που σας γράφω τα σχεδιάζουν πυρετωδώς, για να μείνετε ευχαριστημένοι.
Με τα χίλια ζόρια φύγαμε. Ας τους ευχηθούμε να 'ναι καλότυχη η προσπάθειά τους.
Εμείς συνεχίσαμε για να κάνουμε μπάνιο στους Κήπους.

Η παραλία είναι σαν αυτή των πρωτόπλαστων. Απέραντη και χωρίς κόσμο. Να εξηγηθούμε για όσους τους αρέσουν οι ξαπλώστρες, οι καντίνες και οι μουσικές,  καλά θα κάνουν να μην την επισκεφτούν. Άδικος ο κόπος. Δεν είναι και λίγα τα χιλιόμετρα!
Η παραλία αυτή επιμένω, είναι αγνή κι άσπιλη. Οι μόνοι που μπορεί να την μαγαρίσουν είναι ο αέρας και κάτι κατσίκια που θα βρείτε να κατεβαίνουν να πιουν νερό θαλασσινό.
Αν θελήσετε να τη συναντήσετε μην ξεχάσετε να την αφήσετε πεντακάθαρη.

Πάρτε μια γεύση, αν και δεν είναι εύκολο να μεταφερθεί η ομορφιά της μέσα απ' τις φωτογραφίες.

Κήποι

Κήποι

Θα σας παρακαλέσω να είστε προσεκτικοί στον δρόμο με κατεύθυνση από τα Θέρμα προς τους Κήπους. Λόγω κατολισθήσεων, υπάρχουν πέτρες! Σιγά μην δεν μου 'βγαινε το μαμαδίστικο. Δεν θ' αντιμετωπίσετε κανένα άλλο πρόβλημα.
 Άντε αν μας έρθετε, καλό μπάνιο!

Α, αν έρθετε με τ' αμάξι σας,  μην ξεχαστείτε και το αφήσετε κάτω από σκιά δένδρων. Θα σας γίνει καινούργιο από τα πατήματα των κατσικιών. Τα διευκολύνετε ώστε να 'χουν πρόσβαση στα πολυπόθητα δένδρα.

Τη συνέχεια της εκδρομής, αν τα καταφέρω, θα σας τη γράψω αύριο. Λέω, αν καταφέρω, γιατί θέλω να μου δίνεται ο χρόνος κι η ελευθερία να κάνω αυτό το καλοκαίρι και κάποιες παρατυπίες.

Πολλά φιλιά σε όλους σας. Να μου περνάτε καλά και ξέγνοιαστα.

Πηγή φωτ/φίας χάρτη Σαμοθράκης: samothraki-house.com

Σχόλια