Στα νότια της Σαμοθράκης

Αυτή η ανάρτηση έχει άμεση συνάρτηση με αυτήν της προηγούμενης μέρας. Είναι ένα μικρό ταξιδάκι που 'κανα στο νησί το πρωινό του Σαββάτου. 

Πρέπει να 'χετε παρατηρήσει πως μερικές φορές σας παρουσιάζω ένα νέο μαγαζί που ανοίγει στο νησί. Αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να μην μένετε απληροφόρητοι. 
Είχαμε μείνει λοιπόν στους Κήπους. Στο βορειότερο μέρος της Σαμοθράκης. Έχει πέσει ο ήλιος και μετά από ένα μπάνιο - εξαγνισμού λέμε να ολοκληρώσουμε την όμορφη αυτή εμπειρία μ' ένα τσιπουράκι στον νότο και μετά καρφί στο κρεβάτι μας.





Η μέρα ήταν ζεστή. Καταλαβαίνετε πως ένα απ' τα καλύτερα μέρη για να δροσιστείς είναι αυτό που βρίσκεται μες τα πλατάνια. Άρα Προφήτης Ηλίας ή Κουρμπέτι κατά τους ντόπιους. Θα το βρείτε κοιτώντας τον χάρτη κάτω αριστερά  και δίπλα στο Λάκκωμα.

Εμείς για ένα τσιπουράκι πήγαμε, εσείς αν ορεγόσαστε κατσικάκι - το must της Σαμοθράκης - να ξέρετε πως αυτό είναι το ιδανικό σας μέρος. Ακολουθούν φωτογραφίες απ' την ταβέρνα που καθήσαμε.







Θα σας πω ένα μυστικό. Να προτιμάτε, εκ πείρας σας το λέω, τα μαγαζιά που κάθονται οι ντόπιοι και οι εύσωμοι τύποι. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν αυτοί. Το να 'ναι ένα κατάστημα γεμάτο από τουρίστες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζει. Ίσως ο μαγαζάτορας του απλά να ξέρει να κάνει καλές διαπραγματεύσεις με τα πρακτορεία. Γι' αυτό ελέγχετε.

Ελπίζω να σας βοήθησα. Σας στέλνω τους χαιρετισμούς μου και σας περιμένω κάποια στιγμή να βρεθούμε κι από κοντά.

Πηγή φωτ/φίας χάρτη Σαμοθράκης: samothraki-house.com

Σχόλια