Η ΣΥΝΩΜΟΣΊΑ ΤΗΣ ΖΆΧΑΡΗΣ

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να σας κάνω είναι να μην σας 
γλυκάνω, όμως το άρθρο που ακολουθεί και απαγορεύει εν ολίγοις τη 
ζάχαρη είναι έγκυρο και ενδιαφέρον.

Ξέρω πως το να κόψει κανείς μια «κακή» συνήθεια δεν είναι και τόσο 
εύκολο. Εξάλλου οι κακές συνήθειες είναι που μας ξεχωρίζουν από 
τους άλλους τους κρυόπλαστους, τους τακτικούς, τους
καθωσπρέπει τύπους. 

Κάποιες απ' αυτές τις συνήθειες μας, θα μονολογήσει κανείς,  είναι τόσο αγαπητές, γιατί να τις αποχωριστούμε;
Κι εγώ μαζί σας είμαι κι η ζάχαρη ήταν και  για μένα μια απ' τις 
συνήθειές μου. Μόνο που δεν είχα κατανοήσει πόσο ύπουλα μου
 'τρωγε όλα τα υγιή οστά του κορμιού μου. 
Κι όταν σκέφτομαι πως κάποιος μπορεί να γλυτώσει πόνους ή φθορές
 αν γνωρίζει, τότε γιατί να μην πληροφορηθεί. Εξάλλου αν την ελαττώσεις 
είναι πολύ εύκολο μετά να την αποχωριστείς μιά και καλή, δεν είναι σαν το τσιγάρο.
Διαβάστε το άρθρο που δημοσίευσαν οι συντελεστές του: www.ftiaxno.gr 
και τα ξαναλέμε


Η συνωμοσία της ζάχαρης

Προσπαθούσαν χρόνια να συγκαλύψουν τους κινδύνους που επιφέρει

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει για τις συνέπειες της κατανάλωσης ζάχαρης στην διατροφή μας. Έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία, τις καρδιοπάθειες και φυσικά με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Μάλιστα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ έχουν προειδοποιήσει ότι εθιζόμαστε σε αυτή με τον ίδιο τρόπο που εθίζονται οι χρήστες ναρκωτικών στην κοκαΐνη, καθώς αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον οργανισμό μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μόνο που ο «πόλεμος» εναντίον της ζάχαρης είναι σχετικά καινούργιος, παρόλο που οι αρνητικές συνέπειές της ήταν γνωστές και παλαιότερα.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA), την δεκαετία του 1960 η βιομηχανία της ζάχαρης είχε δώσει σε τρεις επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να εκδώσουν έρευνα που να συνδέει την καρδιοπάθεια με τα λιπαρά στα γαλακτοκομικά και όχι με την ζάχαρη. Η αποκάλυψη προέκυψε μετά από έρευνες στα αρχεία του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, όπου εντοπίστηκαν αρχεία που αποδείκνυαν ότι η Αμερικανική Ένωση Ζάχαρης είχε δώσει περίπου 50.000 δολάρια στους επιστήμονες για να συγκαλύψουν τις αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης ζάχαρης στην υγεία της καρδιάς.
Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται και η θεωρία συνωμοσίας γύρω από το συγκεκριμένο προϊόν, ενώ εγείρονται ερωτηματικά και για άλλες έρευνες που «αθωώνουν» κατά καιρούς τρόφιμα που οι γιατροί μας συνιστούσαν να αποφεύγουμε.
Ο Guardian συνομίλησε με την καθηγήτρια διαιτολογίας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Μαριόν Νεστλέ (όχι, δεν έχει σχέση με την γνωστή εταιρεία τροφίμων), η οποία εξήγησε ότι οι βιομηχανίες τροφίμων καθοδηγούν και σήμερα τις έρευνες των επιστημόνων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στον κόσμο σχετικά με το τι είναι ωφέλιμο προς κατανάλωση και τι επιβλαβές. Παρ' όλο που το φαινόμενο είναι συχνό, τέτοιου είδους αποκαλύψεις είναι ελάχιστες.
Για παράδειγμα, το Associated Press είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο ότι το λόμπι των ζαχαρωτών είχε πληρώσει ερευνητές για να καταλήξουν στο εξής συμπέρασμα: «τα παιδιά που τρώνε γλυκά σνακ είναι πιο αδύνατα σε σχέση με εκείνα που δεν τρώνε».
Το 2015, οι New York Times έβγαλαν στην δημοσιότητα ότι η Coca Cola είχε ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για να συγκαλύψει το γεγονός ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με την παχυσαρκία.

Brian Clement-Sugar The Kiss Of Death


Σήμερα είναι Παρασκευή & πανσέληνος κάντε ό,τι ατασθαλία θέλετε 
απ' αύριο που είναι μια καινούργια μέρα αποφασίστε για το τι 
θα κάνετε.

Να μου περάσετε όμορφα. Καλοκαίρι είναι ακόμα. 

Σχόλια