Μήλο-παζλ για το σχολείο

Παιχνιδιάρικη ιδέα για τα μικρά και μεγάλα παιδιά παρμένη από το Συνταγές της Παρέας. 

Περιγραφή


Τα μήλα είναι σούπερ για δεκατιανό του σχολείου, όμως υπάρχει ένα μικρό θεματάκι: αν τα κόψεις μαυρίζουν. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να το αντιμετωπίσεις αυτό:
  1. Δεν κόβεις το μήλο. Το παιδί το παίρνει ως έχει και το δαγκώνει απλά και όμορφα. Κανένα πρόβλημα με αυτή τη λύση, εκτός και αν το παιδί δεν επιμείνει ιδιαίτερα, οπότε πετάξει και το μισό μήλο γιατί… “έφτασε στο κουκούτσι”.
  2. Κόβεις φέτες και τις τρίβεις με λίγο λεμονάκι. Αυτό κάνει τις φετούλες να μην μαυρίζουν (και δεν δίνει και ιδιαίτερη γεύση, οι περισσότεροι δε θα το καταλάβουν).
  3. Ακολουθείς τη μέθοδο που θα σας δείξω παρακάτω. Αν το κάνεις μερικές φορές μετά γίνεται πανεύκολα, το μήλο δεν μαυρίζει και το παιδί έχει μαζί ένα μήλο-παζλ, που όπως και να το κάνουμε είναι πιο διασκεδαστικό από μερικές απλές φέτες!!!
Πάμε λοιπόν να σας δείξω πώς κόβει ο Κωνσταντίνος το μήλο κάθε μέρα για την κόρη μας!
Ένα μήλο-παζλ για το σχολείο


Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 μήλο
  • 1 μαχαίρι
  • (αν έχουμε εργαλείο "παριζιέν" ακόμα καλύτερα)
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1
1) Παίρνουμε ένα ωραίο, σκληρό, ζουμερό και αρωματικό μηλαράκι. Προσοχή: θέλουμε να είναι βιολογικό, γιατί μένει με τη φλούδα του.
Βήμα 2
2) Με ένα μαχαίρι κόβουμε το μήλο όπως φαίνεται στη φωτογραφία, δηλαδή σα να θέλαμε να το κόψουμε στα δύο.
Βήμα 3
3) Προσοχή, φτάνουμε μόνο μέχρι τη μέση του μήλου, δεν το κόβουμε μέχρι κάτω.
Βήμα 4
4) Γυρνάμε το μήλο ανάποδα και φέρνουμε την τομή που είχαμε κάνει στο πάνω μέρος, να είναι μπροστά μας. Θα κάνουμε μια ίδια τομή από την κάτω πλευρά του μήλου, αλλά κάθετα με την προηγούμενη, σα να σχηματίζαμε σταυρό. Κόβουμε ξανά μόνο μέχρι τη μέση.
Βήμα 5
5) Παίρνουμε το μήλο και κάνουμε τομή στον “ισημερινό” του, από την μια κάθετη τομή μέχρι την άλλη. Ενώνουμε δηλαδή τις δυο τομές που κάναμε προηγουμένως. Το μαχαίρι μας πρέπει να φτάνει μέχρι το κέντρο του μήλου, να κόψει δηλαδή και το κουκούτσι.
Βήμα 6
6) Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά, με τις δυο άλλες τομές.
Βήμα 7
7) Ανοίγουμε!
Βήμα 8
8) Εδώ έχει μια δυσκολία. Με το μαχαίρι μας αφαιρούμε το κουκούτσι. Αν έχετε το εργαλείο που λέγεται “παριζιέν” (το μεταλλικό εργαλείο που μοιάζει με κουταλάκι), θα βοηθήσει.
Βήμα 9
9) Έχουμε καθαρίσει το μήλο μας
Βήμα 10
10) Ενώνουμε τα κομμάτια. Το μήλο στέκεται όρθιο και δεν χωρίζει, καθώς τα ζουμερά κομμάτια του παζλ “κολλάνε” μεταξύ τους. Έτσι δεν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και δεν μαυρίζουν.
Βήμα 11
11) Το βάζετε σε ταπεράκι ή σε σακουλάκι ή το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο, ό,τι σας βολεύει! Το μήλο θα παραμείνει ως έχει, για να το απολαύσει το παιδί (ή εμείς δηλαδή)

Σχόλια