Γάλα & μαγειρική σόδα για μαλακές φτέρνες

Κάναμε τα μπανάκια μας στη θάλασσα, έχουμε γίνει πανέμορφοι και κατάμαυροι το μόνο ελάττωμα πάνω μας είναι οι σκληρές μας φτέρνες... Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να 'μαστε σ' όλα τέλειοι.

Υπάρχει μυστικό για να καταφέρετε να τις επαναφέρετε και μάλιστα αρκετά γρήγορα. Τα υλικά ήδη βρίσκονται στο σπίτι.
Ετοιμαστείτε για βαθιά ενυδάτωση, χαλάρωση & απαλότητα.
Αποτέλεσμα εικόνας για μαλακές φτέρνες
Πηγή φωτ/φίας :www.youweekly.gr


Υ Λ Ι Κ Α


  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό γάλα εβαπορέ
  • Μαγειρική σόδα 
ΤΙ   ΚΑΝΟΥΜΕ

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα τόσο όσο να μπορούμε να βάλουμε με άνεση μέσα σ' αυτό τα πόδια μας. Να μην είναι ούτε παγωμένο, ούτε καυτό το υγρό μας. Θέλω να 'χετε μέτρο σ' ό,τι κάνετε.
  2. Αφήνετε τα ποδαράκια ένα δεκάλεπτο να γευτούν όλα τα ευεργετικά στοιχεία που θα σας δώσει το γάλα.
  3. Μετά τα 10' λεπτά παίρνετε μαγειρική σόδα κι αρχίζετε να τρίβετε μ' αυτήν κυκλικά  όλο σας το πόδι. Ανάμεσα στα δάκτυλα, τα δάκτυλα, τις φτέρνες κι οπουδήποτε έχετε σκληρύνσεις. Αν θέλετε, μπορείτε να βρέξετε τις γάμπες σας και να κάνετε και σ' αυτές απολέπιση. Γιατί η μαγειρική σόδα θ' απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα. Μην ξεχνάτε οι κινήσεις να είναι κυκλικές. Μην βασανίσετε τα ποδαράκια σας με τρελά τριψίματα αλλά ούτε και να τα χαϊδεύετε.
  4. Ξεπλυθείτε και σκουπιστείτε με μια καθαρή πετσέτα.
Αυτό ήταν. Τώρα πια μπορείτε να βάλετε μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης.
Να ξέρετε πως δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψετε χρήματα για το γάλα, γι' αυτό πρότεινα εβαπορέ. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάλα γαϊδούρας, αν τ' αντέχει η τσέπη σας.
Αν μπορείτε να βάλετε μια γερή δόση απ' την κρέμα σας το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, θα έχει απορροφηθεί μέχρι το πρωί και θα δείτε τα ποδαράκια σας την άλλη μέρα, σχεδόν αγνώριστα.
Ν' αγαπάτε τα ποδαράκια σας. Σας κρατούν, σας πηγαίνουν βόλτες. Είναι πάντα κοντά σας, στη δουλειά, στις  εκδρομές, στη διασκέδαση. Να τα διατηρείτε μαλακά για να μην δυσανασχετούν κι εσείς μαζί τους.

Περισσότερες πληροφορίες και μυστικά για πεντικιούρ μπορείτε να δείτε σε παλαιότερη ανάρτηση ΕΔΩ.


Η αλήθεια είναι πως αν ξεκινήσετε μ' ένα πεντικιούρ και μετά κάνετε το σημερινό κολπάκι θα 'χετε σίγουρα θεαματικά αποτελέσματα.

Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης κι επανόρθωσης με μέλι, πρόπολη και μελισσόκερο φυσικά από υλικά της Σαμοθρακίτικης γης.



Να μου είστε καλά...



Σχόλια