Μπάνιο χαλάρωσης από την Κίνα

Ένα ολόγιομο φεγγάρι σας περιμένει εκεί έξω κι εσείς μένετε στο σπίτι;

Μα αν είστε «πτώμα» απ' την κούραση, το χαλαρωτικό μπάνιο που προτείνουν οι Κινέζοι γιατροί, σίγουρα θα σας ανανεώσει κι ίσως θελήσετε μετά απ' αυτό να κάνετε μια βόλτα κάτω απ' το φως του φεγγαριού.
Απλά γεμίστε τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό, ρίξτε μπόλικο αφρόλουτρο, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή χαμομηλιού και το καλύτερο σας τ' αφήνω για το τέλος, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί.
Μια υπόσχεση θέλω να μου δώσετε, ποτέ μα ποτέ δεν θα χρησιμοποιείτε αιθέριο έλαιο αν είναι μετά να βγείτε για ποτό. Αν είναι να πάτε για νανάκια τότε τα αιθέρια έλαια επιτρέπονται.
Αιθέριο έλαιο + ποτό = δηλητήριο

Μείνετε σ' αυτό το ευεργετικό νερό για μισή ώρα. Θα νιώσετε ευεξία και σίγουρα πανέμορφοι.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπάνιο χαλάρωσης
Πηγή φωτ/φίας: Patrawevents.gr

Και τώρα...


σορός - σωρός. Ομόηχες λέξεις, διαφορετικής σημασίας και χρήσεως, που ενίοτε συγχέονται γραμματικώς (ως προς τη χρήση τού γένους) και ορθογραφικώς.
Η λ. σορός είναι θηλ. γένους (η σορός) και σημαίνει «τον νεκρό, το σώμα τού νεκρού που βρίσκεται μέσα σε φέρετρο». Πρόκειται για αρχαία λ. που ανάγεται σε Ι.Ε. ρίζα *twer-, η οποία σημαίνει «περιβάλλω, περικλείω» (*τFορ-ός>σορ-ός).
Η λ. σωρός είναι αρσ. γένους (ο σωρός) και σημαίνει «πλήθος πραγμάτων στοιβαγμένων το ένα πάνω στο άλλο». Κι αυτή η λ. είναι αρχαία και ανάγεται σε Ι.Ε, ρίζα *twe-/tew-, που σημαίνει «διογκώνομαι, φουσκώνω» (*τFω-ρός>σωρός) και συνδέεται πιθ. με τη λ. σώ-μα.

Γ. Μπαμπινιώτης

Σχόλια