Αλόη, τελευταίες μέρες μεταφύτευσης

Ωραίες μέρες, ηλιόλουστες, ευκαιρία για μεταφυτέψεις!

Φυσικά, το πρώτο πράγμα που κανόνισα να διευθετήσω είναι τις αλόες μου, επειδή τις χρησιμοποιώ σε θεραπευτικές κρέμες και κηραλοιφές.
Θέλω να προλάβω τον καιρό. Αν τις βρουν απροετοίμαστες τα πρώτα κρύα θα μου πεθάνουν, κι είναι αλήθεια πως οι αλόες πεθαίνουν πολύ εύκολα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά απ' τον τελικό απολογισμό.
Ξεκινάς από μια



Γίνονται δύο

Γίνονται τρεις που λέει το τραγούδι

Γίνονται χίλιες δεκατρείς. Αυτά τα μωράκια αλόες που βλέπετε


γεννήθηκαν αυτό το καλοκαίρι. Είναι 18 και γεννήθηκαν από δύο μάνες αλόες!

Κάποια απ' αυτά θα δοθούν σαν δώρο και για τα υπόλοιπα θα πρέπει να βρω γλάστρες ώστε να μπει το καθένα ξεχωριστά στη δικιά του.  Να' χει τον δικό του χώρο για να μπορέσει ν' αναπτυχθεί σωστά,  χωρίς δεσμεύσεις.

Είναι σίγουρο και βέβαιο ότι κάποια απ' αυτά θα μπουν δίπλα στο laptop και στην τηλεόραση, δεν έχω βλέπετε φούρνο μικροκυμάτων, αλλιώτικα θα το 'βαζα κι εκεί. Α, μπορώ να παίρνω κι ένα συνέχεια μαζί μου, να το βάζω δίπλα στο κινητό. Αλόη, σκυλάκι!
Πάντως πέρα από την πλάκα αλόη και παχύφυτα απορροφούν την ακτινοβολία που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές..

Μην ξεχάσετε να κάνετε κι εσείς το ίδιο.

Ευχηθείτε τους να είναι καλότυχες, να μεγαλώσουν, να γίνουν γερές και δυνατές για να μπορέσουν να δώσουν απλόχερα μετά από μερικά χρόνια, όλο τους το θεραπευτικό τζελ.

Αν θέλετε να την ξανασυναντήσετε για να μάθετε κάποιες από τις χρήσεις της σε προηγούμενες αναρτήσεις θα τη βρείτε εδώ, εδώ, εδώ , κι εδώ



Και τώρα...


αψίκορος, -η, ο (λόγ.) 1. αυτός που χορταίνει γρήγορα, που φθάνει σύντομα στον κορεσμό 2. αυτός που συχνά ή γρήγορα μεταβάλλει διάθεση - αψίκορα επίρρ.
ΣΧΟΛΙΟ λ. κουτσός
[ΕΤΥΜ..<αρχ. αψίκορος < αψι-(<άπτω) + κόρος <κορέννυμι «χορταίνω»]
Γ. Μπαμπινιώτης


Σχόλια