7 ασυνήθιστες χρήσεις του μελιού

Πάντα μ' άρεσε το μέλι, εδώ στη Σαμοθράκη που το βρίσκω άφθονο και αγνό, το παράκανα. Το αποζητώ κάποιες στιγμές που θέλω έντονα να φάω κάτι γλυκό. Ένα κουταλάκι απ' αυτό το θεσπέσιο υλικό αρκεί για να ηρεμήσω,  χωρίς να 'χω τύψεις για παραπανίσιες θερμίδες  & κακές συναναστροφές με τη ζάχαρη.
 Έμαθα όμως κι άλλες χρήσεις του, οπότε πρέπει αυτές τις γνώσεις να τις μεταλαμπαδεύσω στους άγνωστους φίλους μου.


  1. Επούλωση πληγών. Κόλπο παλιό που έρχεται απ' τους Αιγύπτιους. Πλένουμε καλά την πληγή με νερό, τη στεγνώνουμε και μετά βάζουμε μια μικρή δόση μελιού. Αυτό ισχύει για ώρες ανάγκης, αλλιώτικα γρήγορα στον γιατρό.
  2. Εντερικά παράσιτα. Θα θυμάστε το 1:1:1. Αυτό σημαίνει πως όση ποσότητα μέλι βάλετε τόση ακριβώς ποσότητα θα προσθέσετε σε ξύδι και νερό. Η γεύση όταν θα πιείτε αυτό το κατασκεύασμα θα είναι λίγο μπλιαχ, αλλά θα σας βοηθήσει άμεσα. Αν δεν δείτε επίλυση στο πρόβλημά σας, γρήγορα στον γιατρούλι.
  3. Hangover από μεθύσι. Πριν πέσετε για ύπνο φάτε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το πρωί να μην ξυπνήσετε με πονοκέφαλο. Το πρώτο πράγμα που θα πιείτε μόλις ξημερώσει το επόμενο πρωινό θα είναι τσάι με μέλι. Θα ενυδατωθεί ο οργανισμός σας οπότε δεν θα υπάρξουν τα γνωστά, ηλίθια, παρατράγουδα.
  4. Φυσική απολέπιση προσώπου. Πλύνετε το πρόσωπό σας και απλώστε σ' αυτό μια μικρή ποσότητα μελιού. Αφήστε το για λίγο και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε αν έχετε ουλές ή αν έχετε ακμή. Σ' αυτή την περίπτωση το μέλι θα πρέπει να μείνει στο πρόσωπο για μισή ώρα. Ξεπλένετε πάντα με χλιαρό νερό.
  5. Ατονία. Αν αισθάνεστε κουρασμένοι φάτε μια γενναία κουταλιά της σούπας μέλι, γρήγορα θα γεμίσετε ενέργεια.
  6. Αϋπνία. Μειώνονται πολύ γρήγορα τα επίπεδα του στρες που δεν σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Πώς;  Φάτε λίγο μέλι πριν πάτε για ύπνο και είναι σίγουρο πως θα κοιμηθείτε σαν μωράκι.
  7. Ανανέωση των μαλλιών σας. Αν θέλετε να έχετε πάντα λαμπερά, ενυδατωμένα και μαλακά μαλλιά βάλτε στις άκρες σας μια μικρή ποσότητα μελιού. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και αφαιρέστε το με χλιαρό νερό.
Πηγή ανάρτησης: www.sejat-jasmani.com
  • Αν θέλετε να ξεχωρίζετε εύκολα το γνήσιο απ' το νοθευμένο μέλι επισκεφτείτε μας εδώ 
  • Αν θέλετε να δείτε τα σαπούνια μου που περιέχουν μέλι ποια είναι και ποιες οι ιδιότητές τους, μπορείτε να επισκεφτείτε παλαιότερες αναρτήσεις εδώ κι εδώ
  • ή να φτιάξετε υπέροχες καραμέλες για τον βήχα εδώ θα βρείτε τη γιατριά σας


Και τώρα...



αγνωσιαρχία (η) [χωρ. πληθ.] ΦΙΛΟΣ. η θεωρία που υποστηρίζει ότι είναι αδύνατη η γνώση τής αλήθειας και αρνείται κάθε βεβαιότητα
Γ. Μπαμπινιώτης

Σχόλια