Οδηγίες για να Εκτυπώσετε τον ΕΝ.Φ.Ι.Α

Ξέρω πως καθυστερημένα σάς βάζω αυτή την ανάρτηση. Μόνο δύο μέρες έχετε μπροστά σας μέχρι το τέλος του μήνα. 
Υπομονή Σαμοθρακίτες μου και μη, σκέφτηκα πως «ποτέ δεν είναι αργά» και πως αν δεν καταφέρετε  να τον εκτυπώσετε αυτόν τον μήνα, θα είναι επιτεύξιμος στόχος για τον επόμενο.
Το πρώτο στοιχείο που πρέπει να ζητήσετε απ' τον λογιστή σας,  αν δεν το γνωρίζετε, είναι το username και το password σας. Αυτά είναι τα κλειδιά για την είσοδό σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στο www.gsis.gr


Μέσω των μηχανών αναζήτησης Explorer και Mozilla και όχι μέσω της google, προφανώς μ' αυτές τις μηχανές είναι συμβεβλημένη η εφορία, θα αναζητήσετε το www.gsis.gr.
Θα μπείτε στις Υπηρεσίες προς τους πολίτες
Θα βρείτε: ο λογαριασμός μου αριστερό κλικ και σας ζητά να συνδεθείτε αφού συμπληρώσετε τα δυο στοιχεία που προσπαθήσατε να βρείτε από τον λογιστή σας.
Το Όνομα Χρήστη (username) και τον Κωδικό Πρόσβασης (password).
Να ξέρετε πως στο Όνομα Χρήστη αυτό που θα γράψετε θα μπορείτε να το διαβάσετε σ' αντίθεση με τον Κωδικό Πρόσβασης που ό,τι γράφετε θα το βλέπετε ως μαύρη κουκκίδα! Κόλπα είναι αυτά. Μην σκοτίζεστε και μην περιμένετε να τα μάθετε όλα τώρα γιατί συμβαίνουν. Ο στόχος σας είναι να εκτυπώσετε τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Πατήστε οκ και μπαίνετε στη μεγάλη πόρτα.
Επάνω - επάνω και προς τα δεξιά θα δείτε ένα κουτάκι που λέγεται 
Προσωπ. Πληρ/ση προτού το πατήσετε ελέγξετε το Α.Φ.Μ. σας, είναι το δικό σας;
Συνεχίζουμε αφού πατήσετε το Προσωπ. Πληρ/ση. Μην είστε βιαστικοί δώστε τον χρόνο που απαιτεί το σύστημα για να μπείτε.

Μπήκατε; Κοιτάξτε τώρα στ' αριστερά της νέας σελίδας που άνοιξε και πατήστε εκεί που λέει: Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης. Πατήστε το και περιμένετε.
Θα εμφανιστεί το υπόλοιπο της οφειλής σας για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α
Με το βελάκι ή με το ποντίκι πηγαίνετε πιο κάτω σ' αυτή τη σελίδα και θα βρείτε

Συγκεντρωτική Εικόνα Ατομικών Ανοικτών Οφειλών εκτός Ρύθμισης


Αν κοιτάξετε λίγο πιο κάτω, θα βρείτε ένα κουτάκι που στ' αριστερά του είναι τσεκαρισμένο και λέγεται Ταυτότητα Οφειλής; 
Ε, αυτό είναι το τελευταίο σας βήμα. Πατήστε το.

Κοιτάξτε το για να το ευχαριστηθείτε αυτό είναι το χαρτί που θα εκτυπώσετε.
Αναγράφονται τα προσωπικά σας στοιχεία όπως Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., Οικονομικό Έτος, Συνολικό Ποσό της Οφειλής σας (πόσα ακόμα χρωστάτε στην εφορία για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α),  το ποσό τής δόσης σας για τον μήνα που θα εκτυπώσετε, την ταυτότητα οφειλής και την ημερομηνία που ζητήσατε να γίνει η εκτύπωση.

Προχωρείστε λίγο πιο κάτω με το ποντίκι ή το βελάκι και θα βρείτε το πολυπόθητο κουμπί Εκτύπωση 

Εκτυπώστε το να πάει στο καλό, να ηρεμήσετε κι εσείς κι η εφορία. Αυτό ήταν με τις υγείες μας!

Μην ξεχάσετε να κάνετε Αποσύνδεση μετά την εκτύπωση. Η Αποσύνδεση βρίσκεται επάνω δεξιά δίπλα ακριβώς απ' την Προσωπ. Πληρ/ση

Ελπίζω να σας βοήθησα.

Αυτό το υστερόγραφο είναι για να επιστήσω την προσοχή κι αφορά ελάχιστους από σας. Σε περίπτωση που βρείτε τσεκαρισμένο εκτός το Ταυτότητα Οφειλής  κι άλλο κουτάκι να είστε υποψιασμένοι πως κάτι δεν έχετε πληρώσει οπότε δώστε και σ' αυτό εκτύπωση ή απευθυνθείτε στον λογιστή σας για να εξετάσετε τον λόγο που έχει μείνει απλήρωτο. Καιροφυλακτεί πρόστιμο, αν καθυστερήσετε κι άλλο!

Και τώρα...



-ιτζής παραγωγική κατάλ. αρσ. ουσ. που δηλώνουν επάγγελμα ή ασχολία: λυρ-ιτζής, αερ-ιτζής
[ΕΤΥΜ. παρεκτεταμένος τύπος τής κατάλ. -τζής<τουρκ. -ei, βλ.κ. -τζής].

-ίτης κατάληξη αρσ. ουσ. που δηλώνει 1. ιδιότητα: κοπρ-ίτης, μαγκ-ίτης, ερημοσπ-ίτης, πολυτεχν-ίτης  2. καταγωγή: Πολ-ίτης, Μεσολογγ-ίτης, Ανατολ-ίτης, Περαχωρ-ίτης.









Σχόλια