Αφιερωμένο στα κορίτσια του 3ου Λυκείου Καλλιθέας

Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη σ' όλα εκείνα τα κορίτσια που έτυχε να συναντηθούμε στο 3ο Λύκειο Καλλιθέας.
Μπορεί απόψε να μην τα κατάφερα να βρεθώ μαζί σας, είμαι όμως.

Επέλεξα τραγούδια που παίζονταν τρία χρόνια πριν την οριστική αποχώρησή μας απ' το κτίριο που μας στέγαζε.
 Απ' ότι φαίνεται καμιά μας δεν τόλμησε να πει το τελευταίο αντίο γιατί γνωρίζαμε πως θα ξανασυναντηθούμε.

Κι απόψε βρισκόμαστε όλες ξανά, νοερά και μη. 
Τραγουδήστε, πιείτε και γελάστε με την ψυχή σας Γυναικάρες μου. Ελπίζω να μαζέψετε τα λεφτά για την πενταήμερη.

Να ξέρετε πως είμαι πολύ χαρούμενη που σας γνώρισα.

Απόψε We will survive όπως λέει κι η Gloria Gaynor, δεν ξέρω για την Καλλιθεάρα μας!
Το τραγούδι “Don’t stop till you get enough” χάρισε στο Michael Jackson το πρώτο του προσωπικό βραβείο “Grammy”. Οι στίχοι και η μουσική ανήκει στον ίδιο τον Michael Jackson και είναι το πρώτο single από το πέμπτο άλμπουμ του, με τίτλο “Off the Wall” που κυκλοφόρησε το 1979. 
Το τραγούδι “Fame” είναι σε μουσική του Michael Gore και στίχους του Dean Pitchford και κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου τραγουδιού” το 1980!
Το κομμάτι “Celebration” κυκλοφόρησε το 1980 μέσα από το άλμπουμ τους “Celebrate” και έφτασε στην κορυφή του αμερικάνικου Bilboard Hot 100.
Το τραγούδι “Upside down” είχε αρχικά γραφτεί με σκοπό να το ερμηνεύσει η Aretha Franklin και επειδή εκείνη αρνήθηκε, το ηχογράφησε η Diana Ross, η οποία το συμπεριέλαβε στο άλμπουμ της “Diana”, που κυκλοφόρησε το 1980.Η Άννα Βίσση μας εκπροσωπεί στη Eurovision το 1980 με το «Ωτοστόπ»


Ο δίσκος “Βorn to be alive”, κυκλοφόρησε το 1979Η Donna Summer ηχογράφησε το “Hot stuff” το 1979 και το συμπεριέλαβε στο άλμπουμ με τίτλο “Bad girls”. Έχει δηλώσει πως “ο Θεός έπρεπε να δημιουργήσει τη ντίσκο μουσική, για να γεννηθεί εκείνη και για να γίνει επιτυχημένη”
Η Gloria Gaynor με το “I will survive” τιμήθηκε  με βραβείο “Grammy” “Καλύτερης disco Ηχογράφησης” το 1980, τη μοναδική χρονιά που υπήρχε τέτοια κατηγορία στα βραβεία. Το κομμάτι συμπεριλήφθηκε στο δίσκο “Love tracks” της Gloria Gaynor, που κυκλοφόρησε το 1979.

Στοιχεία για τη σημερινή ανάρτηση πάρθηκαν από www.tralala.gr

Σχόλια