Χαρουπιά. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες

Ορμώμενη απ' ένα τηλεφώνημα που δέχθηκα σήμερα για να δώσω πληροφορίες για τη χαρουπιά, θυμήθηκα μια παλιά μου ανάρτηση που είχα γι' αυτό το αγαπημένο δένδρο. Το συναντά κανείς και στη Σαμοθράκη, μόνο που εγώ ακόμα δεν το 'χω ανακαλύψει! Έχω πολλά ακόμα να ξετρυπώσω!
Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε εδώ πληροφορίες γι' αυτό το λατρεμένο δένδρο.

Σήμερα θα σας ανακαλύψω κάποια μυστικά του. Τα φύλλα, ο φλοιός κι οι σπόροι του κρύβουν φαρμακευτικές ιδιότητες. 
Αποτέλεσμα εικόνας για λοβός χαρουπιάς
Πηγή φωτ/φίας: athinorama.gr




Μετά από καθοδήγηση του γιατρού σας, πάντα, να μην τα ξαναλέω αυτά και γίνομαι κουραστική, μπορείτε να ξεπεράσετε κάποια χρόνια προβλήματα.
Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή στη χρήση τους, γιατί αν δεν ξέρουμε μπορεί όχι μόνο να μην καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα που έχουμε, αλλά ν' αποκτήσουμε κι άλλα!

Θα δείτε πως μπορούμε να το μεταχειριστούμε ως καθαρτικό αλλά και για να σταματήσει τη διάρροια! Δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες!  Φανταστείτε τις συνέπειες!

Καθαρτικό: Χρησιμοποιούμε τους σπόρους απ' τον λοβό του δένδρου. Βράζουμε 30 γρ. σ' ένα λίτρο νερό για 30΄ λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε.

Στυπτικό: Φτιάχνουμε αφέψημα από 50 γρ. φλοιού σ' ένα λίτρο νερό. Πίνουμε 4 φλιτζάνια τσαγιού την ημέρα. Συνήθως μετά από γεύματα. Απ' ότι καταλάβατε μ' αυτόν τον τρόπο σταματά η διάρροια. Για το πότε ακριβώς και με ποιόν τρόπο πρέπει να πιείτε το αφέψημά σας καλύτερα θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Νεφρική ανεπάρκεια: Συνήθως αναμιγνύεται αφέψημα χαρουπιάς με χυμό από μύρτιλλο για να διεγείρει τα «τεμπέλικα» νεφρά. 

Ο καρπός του μπορεί να αντικαταστήσει το κακάο στην παρασκευή σοκολάτας ή φτιάχνοντας κέικ απ' το χαρουπάλευρο μπορεί να είναι μια πολύ καλή λύση για την καταπολέμηση εντερικών ασθενειών.

 Σας εύχομαι να είστε υγιείς κι οι πληροφορίες που σας δίνω να είναι μόνο ενημερωτικές...

                               


Σχόλια