Αντίο ουλές!

Ουλές στο πρόσωπο! Αυτές οι «ζωγραφιές» που αρκετοί από μας απέκτησαν με την πάροδο των χρόνων έχουν γίνει καθημερινός βραχνάς γι' αρκετούς συνανθρώπους μας. 
Μην μου πείτε ότι δεν έχετε συναντήσει πολλούς ανθρώπους να σκύβουν το κεφάλι όταν σας λένε καλημέρα, μόνο και μόνο για να μην τις δείτε. Ή ν' ανακαλύπτετε πως κάποιοι σάς μιλάνε χαμηλόφωνα, για να φύγουν, να ξεφύγουν απ' τα βλέμματά σας. Ή κάποιους άλλους να τις καλύπτουν βάζοντας το χέρι τους πάνω σ' αυτές, λες και δεν θα τις δεις...

Μόνο να γελάσεις δεν μπορείς. Εξάλλου όλοι μας εφευρίσκουμε τρόπους για να γλιτώνουμε απ' αυτά που μας ταλανίζουν...

Ο Σημαδεμένος


Το 'χουμε πει, εδώ είμαι εγώ για να σας λύνω αυτά τ' ασήμαντα, μικρά προβληματάκια που θα σας κάνουν ευκολότερη τη ζωή σας.
Και ξέρετε ε; Δεν χρειάζονται πολυδάπανες επισκέψεις σε ινστιτούτα αισθητικής, μόνο κάποια υλικά που 'ναι κρυμμένα στα ντουλάπια της κουζίνας σας.
Κι όλοι τα 'χετε, είτε βρίσκεστε σε πόλη, είτε σε απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας όπως είναι η Σαμοθράκη μας.

Φυσικά  μην ζητάτε από τη μια μέρα στην άλλη ν' αφανίσετε αυτά τα «σημάδια». Τόσον καιρό κάνατε υπομονή, δώστε τους λίγο χρόνο και θα τα δείτε να εξαλείφονται οριστικά.

Πάμε λοιπόν ν' ανακαλύψουμε τα φυσικά εκείνα υλικά που θα μας βοηθήσουν ν' απομακρύνουμε τους «εχθρούς» μας, αλλά και το πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε για να επιτευχθεί ο σκοπός μας.

Λ ε μ ό ν ι

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ και βιταμίνη C. Δύο υλικά τα οποία βοηθούν στο να φωτίζει και να εξισορροπείται το χρώμα του δέρματος.
Καθαρίστε το πρόσωπο σας. Μην το πονάτε, απλά καθαρίστε το!  Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβακιού σε φρέσκο χυμό λεμονιού κι απλώστε τον στις ουλές. Κρατήστε το βαμβάκι πάνω στην ουλή για 10΄λεπτά. Δεν θα χρειαστεί να το κρατάτε, έτσι βρεγμένο που είναι στέκεται μια χαρά πάνω στο πρόσωπο. 
Μόλις στεγνώσει ο χυμός (ίσως χρειαστεί παραπάνω από 10' λεπτά) πλυθείτε με χλιαρό νερό.
Να γίνει η καθημερινή σας συνήθεια, μέχρι να εξαφανίσετε τον «ανεπιθύμητο φίλο» σας.

Μαγειρική Σ ό δ α

Η μαγειρική σόδα έχει την ιδιότητα να λειαίνει, ν' απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα τής επιδερμίδας και ταυτόχρονα ν' απολυμαίνει.
Τι κάνουμε. Φτιάχνουμε πάστα από 5 μέρη σόδας και 1 μέρος νερού. Τ' απλώνουμε πάνω στην ουλή και την αφήνουμε να στεγνώσει. Την αφαιρούμε με χλιαρό νερό. 
Ή χρήση της, δύο φορές την εβδομάδα είναι υπερ - αρκετή!

Ε λ α ι ό λ α δ ο

Όσο περισσότερο χρησιμοποιώ αυτό το λάδι τόσο πιο βαθιά το εκτιμώ. 
Η περιεκτικότητά του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, οι βιταμίνες Ε και Κ βοηθούν στη λείανση της επιδερμίδας.
Κάνετε καθημερινό 5΄λεπτο μασάζ στις ουλές. Αν έχετε τη δυνατότητα, αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ. Δεν χρειάζεται να το αφαιρείται.

Μ έ λ ι

Το μέλι έχει την ιδιότητα να επιταχύνει την επούλωση των πληγών, την αναγέννηση των ιστών, τη θρέψη και τη λείανση της επιδερμίδας. 
Αναμειγνύετε 2 κ.σ. μέλι με 2 κ.σ. μαγειρική σόδα. Απλώστε το μείγμα πάνω στις ουλές. Πάρτε μια καθαρή πετσέτα και βρέξτε την με καυτό νερό. Βάλτε την πάνω στο μείγμα μέλι-σόδα. Όταν κρυώσει η πετσέτα τότε μπορείτε ν' αφαιρέσετε το μείγμα απ' τις ουλές.

Αν θέλετε ν' απαλλαγείτε απ' τα σημάδια της ακμής, απλά αναμειγνύετε 1 κ.σ. μαγειρική σόδα με 2 κ.σ. μέλι. Απλώστε το στις ουλές κι αφήστε το όσο περισσότερο μπορείτε. Αφαιρέστε το με χλιαρό νερό.

Ελπίζω να σας φάνηκαν εύκολα, ανέξοδα κι ανώδυνα αυτά τα τρικ ομορφιάς. 
Βγάλτε φωτογραφίες ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ.

Καλή επιτυχία!

Σημείωση: κ.σ. σημαίνει κουταλιές της σούπας

Πηγή φωτ/φίας: flix.gr












Σχόλια