Η σούπα που γιατρεύει!

Χειμώνας ακόμα, και τι χειμώνας! Με τα κρύα του, τις βροχές, τα χιόνια του και τα κρυολογήματά του!
Ένα ελαφρύ μα καλό φαγητάκι είναι ό,τι πρέπει για ν' ανακουφιστείτε. Χαλαρώστε, κουκουλωθείτε κι απολαύστε τη φροντίδα των οικείων σας (όσοι είστε τυχεροί κι έχετε αυτό το προνόμιο).

Τη συνταγή μάς την προτείνει το foodjunkie.eu. Έτσι περίπου την κάνω κι εγώ. Απολαύστε την και προπάντων δώστε τον χρόνο στον εαυτό σας ν' ανακάμψει.

beef-soup

Σας την μεταφέρω όπως ακριβώς την έχει γράψει η κοπέλα του blog.
Κρεατόσουπα θεραπευτική (και νόστιμη)
Όπως θα παρατηρήσετε, τα λαχανικά τα προσθέτω στη σούπα ολόκληρα, ώστε μετά να μπορέσω να τα βγάλω.
  • 600γρ κρέας μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση σπαλομύτα ή χτένι ή άλλο αντίστοιχα μαλακό κομμάτι), κομμένο σε κύβους (τας κεμπάμπ)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ολόκληρο
  • 2 καρότα, ολόκληρα
  • 3-4 κλωναράκια σέλερι (αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε με τα φύλλα. Εγώ το αποφεύγω γιατί τα πράσινα κομματάκια είναι μεγάλο πρόβλημα γενικά με τα παιδιά. Επίσης το σέλερι έχει πιο απαλή γεύση από το σέλινο, αν όμως έχετε σέλινο, χρησιμοποιήστε το!)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 λίτρα νερό
  • κριθαράκι μέτριο (περ. 100γρ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίξτε στη χύτρα το λάδι και ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέστε τα κομμάτια κρέατος και τσιγαρίστε τα μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα και σχεδόν να κολλήσουν στην κατσαρόλα. Για να δείτε πως γίνεται αυτό, δείτε αυτό το πόστ. *Σ' αυτό το σημείο δεν βλέπω σύνδεση με το ποστ, γι' αυτό σας δίνω στο τέλος της σελίδας το μπλογκ της για να μπορέσετε να μπείτε και να το εξερευνήσετε...
  2. Όταν το κρέας θα έχει σκουρύνει και από τις δύο πλευρές, ρίξτε το νερό. Σταδιακά η σούπα θα αρχίσει να αφρίζει. Εσείς θα ξαφρίζετε λίγο λίγο με μια κουτάλα μέχρι να μην έχει άλλο αφρό.
  3. Ρίξτε τότε τα λαχανικά, κλείστε τη χύτρα και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήστε από την ώρα που θα αρχίσει να βγάζει ατμό, περίπου 30 λεπτά. Αν δεν έχετε χύτρα, σιγοβράστε με κλειστό καπάκι περίπου 2-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να προσθέτετε κάθε τόσο νερό, μιας και η σούπα χρειάζεται ζουμάκι.
  4. Όταν θα είναι έτοιμη, βγάλτε τα λαχανικά και το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα (ή σουρώστε τη) και μέσα στο ζωμό ρίξτε 50 γρ. κριθαράκι μέτριο ανά 1 λίτρο ζωμό. Εμένα συνήθως παίρνει 100 γρ. Αλατίστε και βράστε για 15-17 λεπτά (όσο χρειάζεται το κριθαράκι για να μαλακώσει δηλαδή).
  5. Σερβίρετε ζεστή, με ή χωρίς το κρέας και τα λαχανικά μέσα.
Πηγή ανάρτησης: https://foodjunkie.eu/2017/01/22/beef-consome-soup/#more-11482

Σχόλια