Σπιτικό κοντοσούβλι

Παιδιά χίλια συγγνώμη, δεν είχα την πρόθεση να ξαναβάλω συνταγή αυτή τη βδομάδα, αλλά «λόγω της ημέρας Αντωνάκη μου», προέκυψε. Την αφήνω αυτούσια, έτσι ακριβώς όπως την έγραψε η αρθρογράφος του blog.
Σας υπόσχομαι θ' ακολουθήσουν βίντεο με γυμναστική για να χαθούν τα λίπη και τα έλαια. Μέχρι τότε όμως διαβάστε τη συνταγή. Δεν είμαι υπεύθυνη εγώ αλλά, η κοπελιά απ' το  foodjunkie.eu.
Καλά να μου περάσετε...
pork-kontosouvli-skewers 

Σπιτικό κοντοσούβλι
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
  • 1200 γρ. χοιρινό λαιμό (βάρος καθαρό χωρίς το κόκαλο) κομμένο σε μεγάλους κύβους περ. 4×4 εκ.
για τη μαρινάδα
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 2-3 ροδέλες ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κόκκους πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
για το ψήσιμο
  • 1 μεγάλο φύλλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα)
  • μεγάλα μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια (μπορεί να σας δώσει και ο χασάπης σας)
  • 1 μεγάλο ντομάτα , καθαρισμένη από τα σπόρια και κομμένη σε χοντρές φέτες ή κύβους
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη/θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μεγάλο τάπερ βάλτε τα υλικά της μαρινάδας και ρίξτε μέσα τους κύβους του κρέατος. Ανακατέψτε καλά, κλείστε το τάπερ και βάλτε το στο ψυγείο αποβραδίς.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 oC αέρα. Βγάλτε τα κομμάτια κρέας από το τάπερ, στεγνώστε τα καλά σε χαρτί κουζίνας και περάστε τα εναλλάξ με πιπεριά και ντομάτα στα σουβλάκια. Αλείψτε τα απέξω με μπόλικη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ή θυμάρι.
  3. Τυλίξτε το κάθε κοντοσούβλι καλά σε λαδόκολλα και ψήστε μέχρι να είναι πολύ μαλακό και να λιώνει, περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Γενικά ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πολύ από το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια σας. Επίσης, εμένα μου ρόδισαν μέσα στη λαδόκολλα, όμως και αυτό εξαρτάται από τι λαδόκολλα θα διαλέξετε. Οπότε, αν ανοίγοντας τα δείτε πως δεν έχουν ροδίσει, αφήστε τα πακέτα για λίγο ανοιχτά και συνεχίστε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
  4. Σερβίρετε αμέσως!