Κινηματογραφική Λέσχη Σαμοθράκης

Σε λίγες μέρες κλείνουμε με τον άντρα μου επτά χρόνια μόνιμης εγκατάστασής μας στη Σαμοθράκη κι όμως συνεχίζει να μας εκπλήσσει...

Ένας λόγος ήταν κι η ανακάλυψη μας πως στο νησί υπάρχει Κινηματογραφική Λέσχη «Λουκία Ρικάκη» για τα Σαββατόβραδα! 
Ξέρετε το να έχει δημιουργηθεί Κινηματογραφική Λέσχη σ' ένα τόσο απομονωμένο νησί δεν είναι κι απ' τα πιο αυτονόητα πράγματα που υπάρχουν στον κόσμο τούτο. Όσοι ζουν σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις, χωρίς κινηματογράφο, μπορούν να σας επιβεβαιώσουν τα γραφόμενά μου.
Και ξέρω επίσης πόσο θα ζηλέψουν κάποιοι όταν θ' ανακαλύψουν πως από 28 Ιανουαρίου έχει ήδη ξεκινήσει αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο!

Για να πάρετε μια ιδέα της Κινηματογραφικής μας Λέσχης
Το προηγούμενο Σάββατο είδαμε μια ταινία από την Ουγκάντα. Βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Ήταν απ' τις ταινίες που κλαις, γελάς και θέλεις να χορέψεις.

Αυτό το Σάββατο η ταινία μάς έρχεται απ' το Εκουαδόρ."QUE TAN LEJOS" ο τίτλος της.
 Η υπόθεση της όπως ενημερώθηκα είναι: 
«Η Εσπεράνθα, Ισπανίδα τουρίστρια και η Τριστέσα, φοιτήτρια από τον Ισημερινό, γνωρίζονται σ’ ένα λεωφορείο με προορισμό την Κουένκα, όπου πηγαίνουν για διαφορετικούς λόγους. Στη διάρκεια της διαδρομής όμως, βρίσκονται ακινητοποιημένες εξαιτίας μιας εθνικής απεργίας. Επειδή έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι, οι δυο κοπέλες αποφασίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με ωτοστόπ. Αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους, αλλά και να γνωρίζουν αρκετά πιο ουσιαστικά την χώρα του Ισημερινού και τους ανθρώπους της. Έτσι,  ο προορισμός τους αποδεικνύεται πως βρίσκεται τελικά πολύ πιο μακριά απ’ όσο υπολόγιζαν».

Θα δω αυτή τη φορά με τι συναισθήματα θα βγω...

Α, να μην ξεχάσω ν' αναφέρω για τους ελάχιστους που ακόμα δεν έχουν ανακαλύψει την ύπαρξη αυτής της λέσχης, πως οι προβολές γίνονται στο Εργοστάσιο Σαμοθράκης που βρίσκεται στο 1ο χλμ. Καμαριώτισας - Χώρας (κοντά στο Βενζινάδικο) στις 20:30.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα θα προβάλλεται δύο Σάββατα κάθε μήνα. Σας έχω την ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει τα παιδιά μέσω facebook.


 Αν πατήσετε πάνω στη φωτογραφία θα οδηγηθείτε στην προσωπική σελίδα των παιδιών που σας προανέφερα για περιηγήσεις.


Μην ξεχνάτε πως η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και πως μετά είναι μια καλή ευκαιρία για πατατάκια, ποτό, μουσική και ανάλυση της ταινίας. Ξέρετε τώρα εσείς...


Τα λέμε το βράδυ...


Σχόλια

  1. Το πιο ελπιδοφόρο είναι οι επιλογές της λέσχης. Προβάλλει αξιόλογα πράγματα απ' όσο έχω καταλάβει. Είμαι φίλη της λέσχης σας και σας παρακολουθώ. Εμείς κινηματογράφο έχουμε, αλλά προβάλλει ταινίες του συρμού. Επιχείρηση έχει, λέει ο ιδιοκτήτης, θέλει να βγάλει λεφτά. Κι όπως καταλαβαίνεις αποκλείονται αφιερώματα και ταινίες της προκοπής. Ευτυχώς υπάρχει η λέσχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου