Αυγά με άγρια χόρτα

Τη συνταγή που θα σας δώσω σήμερα είναι α π λ ο ύ σ τ α τ η  &  διαχρονική.
Την πρωτόφαγα εδώ στη Σαμοθράκη κι έκτοτε είμαι fan της.

Σήμερα η μέρα ήταν απίστευτα όμορφη. Πεντακάθαρος ουρανός. Η θάλασσα ήρεμη. Το μόνο που ήθελες ήταν να αισθάνεσαι τη ζέστη του ήλιου.

Κι εκεί που έλεγχα αμέριμνα την «πορεία» των δένδρων, κοίταξα κατά γης κι είδα να με καλούν τα φρέσκα χορταράκια.

Άρπαξα το μαχαίρι και σε χρόνο dt έκοψα τα χρειαζούμενα.  Άλλο ένα υλικό χρειάζομαι και το σημερινό φαγητό είναι έτοιμο. Ο λόγος για Ομελέτα με άγρια χόρτα.



Πανάρχαιη συνταγή σας λέω κι όμως τόσο, μα τόσο νόστιμη.
Προσέξτε πώς γίνεται.

Τα καθαρισμένα χόρτα τα βράζουμε σε άφθονο, αλατισμένο νερό για όσο χρόνο τους χρειάζονται ώστε να «κρατάνε» λίγο.
Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε λίγο λάδι σε τηγάνι τεφάλ και τα τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά. 
Ρίχνουμε τα κτυπημένα φρέσκα αυγά (2 αυγά υπολογίζουμε για κάθε άτομο), αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Να σας πω τη μαύρη αλήθεια έβαλα στο μείγμα και δυο κουταλιές της σούπας γιαούρτι, έτσι για τη γεύση.

Αυτό ήταν. Σερβίρουμε και ξεκινά η νεκρανάσταση.

Τελικά στα πιο απλά πράγματα βρίσκεται η ευτυχία.

Καλή βδομάδα σ' όλους σας.

Υ.Γ. Αν θέλετε να δείτε ευανάγνωστες φωτογραφίες από βρώσιμα, άγρια χόρτα·  για να 'χετε κι εσείς τη χαρά ότι κάποια μέρα θα καταφέρετε να μαζέψετε τα δικά σας, μπορείτε να επισκεφτείτε παλαιότερη ανάρτησή μας εδώ
Για το πώς καθαρίζονται τα χόρτα μπορείτε να βρείτε οδηγίες εδώ


Σχόλια