Φτιαχνουμε σπιτικο φιστικοβουτυρο

Έχω τρελαθεί να το δοκιμάσω, σε τόσες ταινίες το 'χω  δει να το καταβροχθίζουν!
Δεν το ξέρω και μου 'χει μείνει η απορία με τι μπορεί να μοιάζει. Επειδή τον Άκη τον εμπιστεύομαι χωρίς να το έχω φτιάξει η ίδια, σάς το παρουσιάζω κι ελπίζω να το ευχαριστηθούμε όλοι μας.

Το δανείστηκα από το site του https://akispetretzikis.com




Συστατικά

  • 400 γρ. αλατισμένα φιστίκια
  • 2 κ.σ. φιστικέλαιο
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε στο μίξερ τα φιστίκια και το φιστικέλαιο και τα χτυπάμε με τα μαχαίρια.
  • Σε περίπτωση που τα φιστίκια δεν είναι αλατισμένα ρίχνουμε και 1-2 πρέζες αλάτι.
  • Χτυπάμε για 3 λεπτά με 3 διακοπές για να ελέγχουμε το μείγμα μας. Δεν πρέπει στο μείγμα να υπάρχουν κομμάτια φιστικιού, ούτε να μοιάζει με σκληρή πάστα.
  • Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο πιο καλό θα γίνει το μείγμα μας γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν τα έλαιά τους και θα βοηθήσουν να γίνει το φυτικό βούτυρό μας.
  • Μετά λοιπόν από 3 λεπτά, το μείγμα μας έχει γίνει ρευστό και έχει αναπτύξει θερμότητα.
  • Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 5'', ουσιαστικά να κάνει 3 βόλτες.
  • Το φυστικοβούτυρό μας είναι έτοιμο!
Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανιές με μαρμελάδα φράουλα
Μπορεί να έχει πολλές θερμίδες- στα 100 γρ. 588,4 kcal- όμως περιέχει συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεΐνες που με μια κουταλιά του μπορεί να σας κρατά χορτάτους γι' αρκετές ώρες!