Φτιαχνουμε σπιτικο φιστικοβουτυρο
Έχω τρελαθεί να το δοκιμάσω, σε τόσες ταινίες το 'χω δει να το καταβροχθίζουν!
Δεν το ξέρω και μου 'χει μείνει η απορία με τι μπορεί να μοιάζει. Επειδή τον Άκη τον εμπιστεύομαι χωρίς να το έχω φτιάξει η ίδια, σάς το παρουσιάζω κι ελπίζω να το ευχαριστηθούμε όλοι μας.
Το δανείστηκα από το site του https://akispetretzikis.com
Δεν το ξέρω και μου 'χει μείνει η απορία με τι μπορεί να μοιάζει. Επειδή τον Άκη τον εμπιστεύομαι χωρίς να το έχω φτιάξει η ίδια, σάς το παρουσιάζω κι ελπίζω να το ευχαριστηθούμε όλοι μας.
Το δανείστηκα από το site του https://akispetretzikis.com
Συστατικά
- 400 γρ. αλατισμένα φιστίκια
- 2 κ.σ. φιστικέλαιο
- 1 κ.σ. κοφτή μέλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε στο μίξερ τα φιστίκια και το φιστικέλαιο και τα χτυπάμε με τα μαχαίρια.
- Σε περίπτωση που τα φιστίκια δεν είναι αλατισμένα ρίχνουμε και 1-2 πρέζες αλάτι.
- Χτυπάμε για 3 λεπτά με 3 διακοπές για να ελέγχουμε το μείγμα μας. Δεν πρέπει στο μείγμα να υπάρχουν κομμάτια φιστικιού, ούτε να μοιάζει με σκληρή πάστα.
- Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο πιο καλό θα γίνει το μείγμα μας γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν τα έλαιά τους και θα βοηθήσουν να γίνει το φυτικό βούτυρό μας.
- Μετά λοιπόν από 3 λεπτά, το μείγμα μας έχει γίνει ρευστό και έχει αναπτύξει θερμότητα.
- Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 5'', ουσιαστικά να κάνει 3 βόλτες.
- Το φυστικοβούτυρό μας είναι έτοιμο!
Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανιές με μαρμελάδα φράουλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου