Πως αφαιρουμε τη μουχλα απ' τους τοιχους

΄Διώξτε τη μούχλα μακριά με τη σωστή πρόληψη.
Πηγή φωτ/φίας: http://spirossoulis.com

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για τον καθαρισμό του σπιτιού μας. Κουράγιο αδέλφια. Το μόνο που μπορεί να σας παρηγορήσει απ' τους πόνους του κορμιού, τα νεύρα και τη βαρεμάρα είναι το αποτέλεσμα. 
Οι πόνοι εξαλείφονται, μου φαίνεται, όταν βλέπεις το σπιτάκι σου πεντακάθαρο και μοσχομυρισμένο.


Φέτος εκτός απ' τη συνηθισμένη βρωμιά είχα ν' αντιμετωπίσω και τη μούχλα στα ταβάνια. Παραθαλάσσιο το μέρος που ζω, Σαμοθράκη για όσους δεν το γνωρίζουν, οπότε έχω αρχίσει να δέχομαι τις συνέπειες αυτής της ευτυχίας.
 Δεν μπορεί να τα 'χει κανείς όλα!
Αλλά το θέμα μας σήμερα είναι η καταπολέμηση της μούχλας. Να σας προετοιμάσω πως το να βάψετε απευθείας τους μουχλιασμένους τοίχους, ακόμα και με τα πιο εξειδικευμένα υλικά δεν πρόκειται να γλυτώσετε από την τρισκατάρατη αν δεν την καταπολεμήσετε δραστικά.

Η χλωρίνη είναι το όπλο σας! Ψεκάστε τους τοίχους σας μ' αυτήν κι αφήστε την να ενεργήσει για 20΄ λεπτά. Μετά πάρτε ένα μαλακό σφουγγάρι και θα δείτε ως δια μαγείας να εξαφανίζεται ο κακός δαίμονας.
Αυτό ήταν.

Κολπάκι: Μην ξεχάσετε ν' αφήσετε κιμωλίες σε μερικά σημεία του δωματίου ώστε να μην σας βρει απροετοίμαστους, όπως με βρήκε εμένα, ο χειμώνας.

Καλό κουράγιο κι άλλο κακό να μην σας εύρει. 

Σχόλια